Avis: Økomad ikke sundere end alternativet

En amerikansk undersøgelse viser ifølge Jyllands-Posten, at økologisk mad ikke indeholder flere vitaminer end ikke-økologisk mad

Økologisk kød, mælk, frugt og grøntsager indeholder generelt ikke flere vitaminer og næringsstoffer end ikke-økologisk mad.

Det skriver Jyllands-Posten, som med BBC som kilde forklarer, at selvom forbrugere ofte forbinder økologiske fødevarer med det sunde valg, viser en undersøgelse fra det amerikanske Stanford University, at det ikke er tilfældet.

Forskerne har samlet eksisterende studier af sammenhængen mellem økologi og sundhed. De konkluderer for eksempel, at økologiske grøntsager ikke indeholder flere vitaminer, og at økologisk mælk har den samme balance mellem fedt og protein, skriver avisen.

- Jeg kender en del undersøgelser, hvor resultatet har været, at man ikke kan dokumentere en positiv sundhedsmæssig effekt af økologiske fødevarer. Derfor er konklusionen meget på linje med alt muligt andet, der findes, siger Peter Sandøe, professor i bioetik fra Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

Læs også