Minkprisen har ramt loftet

Det brandhede pelsmarked er kølnet lidt af, og gennemsnitsprisen ved den nu overståede juni-auktion faldt til 510 kroner.

Mandag sluttede seks dages auktion hos Kopenhagen Fur i Glostrup.

I alt blev cirka fem millioner minkskind solgt. Gennemsnitsprisen endte på 510 kroner. Det er seks procent lavere end ved auktionen i april, hvor gennemsnitsprisen endte på 519 kroner.

Omsætningen var ved Effektivt Landbrugs deadline i går aftes ikke endeligt gjort op, men Kopenhagen Fur oplyser, at den endte et sted mellem 2,5-3 milliarder kroner.

- Vi har igennem to år oplevet en konstant stigende minkpris, og det ser ud til, at vi nu har ramt loftet. Prisen på mink er rekordhøj, og der er selvfølgelig en grænse for, hvor høj prisen kan blive, siger adm. direktør Torben Nielsen, Kopenhagen Fur, der ligefrem vender prisfaldet til noget positivt:

- Det prisfald, vi har oplevet på juni-auktionen, opfatter jeg som et sundhedstegn, fordi branchen justerer ind i forhold til, hvad den forventer detailmarkedet fremadrettet kan bære, siger han videre.

Omsætter for 10 milliarder i år

Kopenhagen Fur mangler at holde endnu en auktion i salgssæsonen 2011/12. Når den er holdt i september, forventes den samlede auktionsomsætning at komme over 10 milliarder kroner for året.

Læs også