Kommunerne er inhabile

På forrige uges vandløbsmøde hos Gefion blev der sendt en bredside mod kommunerne i det østlige Danmark.

Advokat Steffen Olsen Kludt som er specialist i erstatningssager og landbrugets retsforhold bliver i dag ikke overrasket, hvis kommunale medarbejdere er partiske og ikke agerer professionelt.

- Jeg har oplevet, når vi først undersøgte medarbejderens baggrund - hvilket vi gør, når vi fører en sag - at ansatte havde klar forbindelse til eksempelvis Danmarks Naturfredningsforening eller andre naturorganisationer.

Farvede holdninger
Advokat Steffen Olsen Kludt forklarede på mødet at enkelte medarbejdere i kommunen direkte havde holdninger, som betyder, at de ikke kunne behandle en sag uden at være farvet, og at deres private meninger flere gange kom til udtryk offentligt. 

- Nogle medarbejdere havde måske skrevet i den lokale avis, og har udtalt private holdninger til miljøet. En holdning, som klart afslørede, at vedkommende ikke kan forholde sig objektivt til en sag, som I kommer med, forklarede han og fortsatte:

- Det drejer sig altså om offentligt ansatte, som slet og ret er inhabile, og derfor kan de ikke behandle processen professionelt. Og i sådanne situationer har det enkelte gange lykkedes os at få fjernet personen fra sagen, fortæller Steffen Olsen Kludt.

Læs også