Minister: - Grøn Vækst er ikke glemt

Fødevareminister Henrik Høegh garanterede på fyraftensmøde hos LRØ i Horsens, at regeringen vil fortsat vil lytte til landbruget omkring Grøn Vækst, forudsat den stadig har regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg.

- Grøn Vækst er ikke glemt. Ordene var fødevareminister Henrik Høegh´s og blev fastslået, da han på invitation af partifællen og folketingsmedlem Kim Andersen og LRØ var inviteret til at tale på et fyraftensmøde i LandbrugetsHus i Horsens – som et led i en større rundtur rundt til nord- og østjyske virksomheder.

Foruden det rent partipolitiske omkring den spændte og spændende situation op til det kommende folketingsvalg med næsten dødt løb i meningsmålingerne mellem rød og blå fløj – med Det Radikale Venstre tilbage i rollen fra tidligere tider som den berømte ”tunge på vægtskålen”, så blev der åbnet op for den landbrugspolitiske debat på mødet.

Blå blok vil landbruget
Henrik Høegh kom i sit indlæg ind på de indrømmelser den blå blok har sørget for i forbindelse med vandplanerne, hvor halvdelen af de 19.000 tons reduktionskrav indenfor kvælstof er udskudt til 2027.

- Det vil fortsat være gældende, hvis vi sidder ved magten efter folketingsvalget, sagde Henrik Høegh, der understregede vigtigheden af at se hvordan andre lande implementerer vand- og naturplanerne, inden man i Danmark gennemføre hele planen.

- Vigtigst for mig er, at vi ikke vil acceptere normsænkninger omkring de 9000 tons kvælstof, fastslog Henrik Høegh, der tilføjede at man for tiden ligger vandret for at finde alternativer til efterafgrøder, samtidig med at han fastslog, at han foretrækker randzoner frem for normsænkninger.

Både Henrik Høegh og Kim Andersen benyttede lejligheden til at advare landbruget mod alternativet til blå blok.

- Glem ikke at oppositionen lagde op til 30.000 tons reduktion af kvælstof. Siden 24.000 tons og nu 19.000 tons – men allerede fra 2015. Det vil komme til at gøre ondt, samtidig med at man vil fjerne reduktionen af jordskatterne, sagde Henrik Høegh.

Læs også