Afbrænding løb løbsk

FARLIGT: Et par dage efter offentliggørelse af statistik over brande opstået ved afbrænding af ukrudt stod lade i lys lue - netop grundet afbrænding af ukrudt.

Det er ikke særligt sjovt at fjerne ukrudt med håndkraft. Derfor vælger mange danskere at købe en ukrudtsbrænder. Desværre sker det ofte, at det ikke kun er ukrudtet, der får en tur med brænderen.

Fra 2007 til 2010 rykkede brandvæsenet ifølge Beredskabsstyrelsen ud til 759 brande, som opstod på grund af ukrudtsbrændere. Dertil kommer alle de brande, som brandvæsenerne ikke tilkaldes til.

Desuden behandler skadestuerne i gennemsnit 15 personer om året efter forbrændinger, som de har pådraget sig efter at have anvendt en ukrudtsbrænder forkert.

En kampagne om sikker brug af ukrudtsbrændere skal nu i gang, og det er tilsyneladende en go' ide. Kun et par dage efter udmeldingen om kampagnen blev Rødding frivillige Brandværn kaldt til brand i en lade fyldt med bl.a. brænde.

Her var det netop afbrænding af ukrudt, der tilsyneladende var årsagen til branden, der blev meget omfattende og tog adskillige timer at slukke.

Læs også