Fire frie forhandlere danner ny forening

MASKINHANDEL: Fire forhenværende autoriserede forhandlere af John Deere har dannet foreningen Danmarks Frie Forhandlere. Et nyt koncept, hvor de selv vil importere maskiner til konkurrencedygtige priser og samtidig yde kunderne fuld service.

Danmarks Frie Forhandlere. Navnet mere end antyder, hvad det handler om – at stå frit til at handle, som de selv vil.

- Vi var ikke længe om at finde frem til navnet Danmarks Frie Forhandlere. For det er sådan, vi har det bedst og nemmest er i stand til at give kunderne det, de ønsker, nemlig de løsninger afpasset til deres behov, forklarer Hans Erik Karlshøj.

Han er indehaver af Næstved Maskinservice og Karise Maskinservice samt medejer af Holbæk Agro Center sammen med Karsten Jensen.

De to har slået sig sammen med Maskincenter Felsted, der er ejet af Heinrich Jochimsen, Villy Julius samt Linda og Réne Krogh, om at danne foreningen Danmarks Frie Forhandlere.

- Vi ser helt nye muligheder for at tilpasse os kundernes ønsker, og det kan endda ske til konkurrencedygtige priser, forklarer de.

Men den gode handel er efter deres mening ikke kun baseret på pris – det drejer sig også om professionel service, når der er brug for den.

Nye mål
De fire maskinhandlere har været igennem en proces, hvor de har sat sig nye mål for fremtiden.

- Vi har besluttet, at som medlem af Danmarks Frie Forhandlere skal man også være kvalitetscertificeret efter det regelsæt, Dansk Maskinhandlerforening har fastsat, fortæller Karsten Jensen.

Med en DM-kvalitetscertificering er kunderne garanteret, at de får en regulær behandling, hvor en lang række procedurer er nøje beskrevet – og det bliver løbende kontrolleret, at disse regler overholdes.

Uvildig rådgivning
Danmarks Frie Forhandlere står helt frit til at sælge et hvilket som helst traktormærke og er dermed ikke bundet op på en bestemt importørs interesser.

- Vi har derfor mulighed for at se på de behov, den enkelte kunde har med hensyn til maskiner og vælge den rigtige løsning, siger Heinrich Jochimsen.

Der er således gode muligheder for at se sig godt for, inden en handel aftales. De fire forhandlere i foreningen har truffet aftaler med en række af de kendte leverandører om fortsat at forhandle deres produkter.

- Alle de produkter, vi har haft hidtil, vil fortsat være i vores forretninger, siger Karsten Jensen, der dermed også åbner op for parallel import og salg af John Deere.

De fire medlemmer af Danmarks Frie Forhandlere har sikret sig, at de fortsat kan efteruddanne deres medarbejdere, så de er på omdrejningshøjde med den nyeste teknologi.

- Det er jo ingen kunst at sælge maskiner billigt. Kunsten består i at holde kunderne kørende, når de har brug for det, konstaterer Hans Erik Karlshøj.

De fire medlemmer af Danmarks Frie Forhandlere ser frem til at byde kunderne velkommen til det nye koncept – og allerede nu er der gang i handlerne efter det nye koncept.

Læs også