Tæt opløb i kåring af smukkeste malkeko

Efter dommernes åbne votering var der stemmelighed ved konkurrencen om Landsskuets eftertragtede titel Danmarks smukkeste malkeko. Men titlen gik til jerseyko med sydjysk fortid fra nordjysk besætning.

Både spænding og varmegrader var helt i top, da der lørdag eftermiddag blev udpeget en vinder af Landsskuets prestigefyldte titel Danmarks smukkeste malkeko.

Konkurrencen stod imellem champions og fire reservechampions fra de fire malkeracer.

Da dommernes åbne votering var overstået, var der stemmelighed imellem championen hos RDM - en R Ascona-datter fra Ernst Leif Nørgaard og Jerseys champion - en DJ Idorn-datter fra St. Fjembe V. Jane Eriksen og Jesper Pedersen i Dybvad.

Jerseykoen havde opnået flest ærespræmier, og derfor løb den af med sejren og titlen som Danmarks smukkeste malkeko.

Overrasket vinder
Ko nr. 1760 ejes i dag af Jane Eriksen og Jesper Pedersen i Dybvad, der sidste efterår købte den og 17 andre køer samt 13 kvier af Anders Pedersen i Bredsten, da han ophørte med sin kendte jerseybesætning på grund af sygdom.

Derfor var det meget naturligt, at Anders Pedersens 27-årige datter, Katrine Sandahl Pedersen fik lov til at være trækker, som hun har været de så mange gange tidligere på Landsskuet.

Koen, nr. 1760, er en 2. kalvs ko på knap fire år. Den har tidligere i år været udstillet i Hjørring, hvor den blev bedste yngre modelko med 24 point.

- Vi købte den fra en anden avlsbesætning sidste år sammen med en række andre køer. Jeg kunne godt se, at det var en god ko, men jeg havde aldrig drømt om at den ville vinde titlen i dag, lød det fra den glade vinder Jane Eriksen umiddelbart efter konkurrencen.

Jane Eriksen og Jesper Pedersen etablerede egen bedrift for fem år siden. De er nu mælkeproducenter med en ren jerseybesætning på 130 malkekøer, og driver 110 hektar jord.

Læs også