Fynsk tvangsauktion skal gå om

- Vi fik købt os noget mere tid, lyder det fra Søren Brems, der i går sammen med sin bror, havde sine ejendomme på tvangsauktion.

Det blev DLR Kredit, der som de eneste bød på de fire ejendomme, som familien Brems fra Horne ved Faaborg i går havde fået sat på tvangsauktion ved Fogedretten i Svendborg.

Ejendomme hvor familien driver 270 hektar med en malkekvægbesætning på 200 RDM-køer og 250 ungdyr. Derudover har de en rugeægsproduktion til DanHatch, baseret på besætning med 32.000 høns pr. år

På familiens vegne benyttede deres advokat sig dog af sin ret til at begære en ny tvangsauktion.

- Vi har fået købt os noget mere tid, lyder det fra Søren Brems.

Familien håber nu på, at de inden 29. marts, som er datoen for den nye tvangsauktion, kan få lavet en aftale om finansiering med et pengeinstitut, så deres hustruer kan købe bedrifterne.

Både Søren Brems og hans bror Mogens Brems vil meget gerne undgå at skulle ind at sidde på stolene i retten igen foran dommeren. Hvilket altså nu vil lykkedes, hvis man kan finde et nyt pengeinstitut, der vil være med.

- Det er noget underlig følelse at sidde der. Man kan godt mærke koldsveden i hænderne. Man er da lidt nervøs for, hvem der kommer, og hvem der vil byde, lyder det fra Søren Brems.

Talt med otte banker
Før tvangsauktionen havde de talt med otte banker, og her ville ingen gå ind at tilbyde familien en ny kassekredit. Alligevel var der stadig en smule optimisme at spore.

- Det er meget svært at finde en bank, men jeg håber på, at der kommer noget fra regeringens vækstpakke, hvor de eventuelt kan gå ind at give os en vækstkaution til de lån, som vi har brug for i en bank, siger Søren Brems.

- Lige nu handler det bare om at redde, hvad der reddes kan, lyder det fra den pressede landmand.

Læs også