Danskere strømmer til Hannover

Maskininteresserede tager i stort tal til Agritechnica i denne uge.

De kommer fra hele Europa – også fra Dronninglund, Brande, Hindsholm og Rudkøbing.

Danske verber og dynejakker med maskinstationslogoer opleves i skøn forening med lederhosen og italiensk gestikulering i denne uge på gangene i de store messehaller i Hannover.

Danske landmænd, maskinstationsfolk, maskinforhandlere og andre branchefolk er i tusindtal at finde på Agritechnica 2009.

Inspiration
- Vi er her for at blive inspireret, og det er der rig mulighed for, siger direktør Niels Skifter fra Scheelenborg Gods på Hindsholm, der har taget turen sammen med sin ansatte Carsten Kristensen og naboen, Carsten Mindegaard, som godset har marksamarbejde med.

De overvejer at gå fra ren traditionel jordbehandling med deres 5- og 7-furede plov og Rapid-såning på deres tilsammen 650 hektar til et miks med andre behandlingsformer af arealerne.

- På de to dage her kan vi se alt, hvad der findes på markedet og naturligvis også det, som måske er på vej, lyder fra de tre hindsholmere, der i går i hal 11 var på besøg hos deres »nabo«, Søren Knudsen, SKS Maskiner i Martofte. Han havde på forhånd lovet dem en fadøl og fremvisning af en stor ny Strom-dybdeharve.

Dropper Herning og Fredericia
Niels Skifter har flere gange været afsted på Agritechnica, mens det er første gang for de to følgesvende.

- Det tager blot fem timer herned, så det er ikke meget mere end til Herning, siger Scheelenborg's direktør. Uden maskiner på Agromek skal han ikke til Herning senere på måneden. Og han regner også med at vælge LIB-messen fra næste år og kun tage til Agromek, når der er markredskaber udstillet.

- Vi har jo set traktorerne her, og der er efter min mening alt for mange danske udstillinger.

Brakpudser
I en af de andre kæmpehaller benoves en flok unge midtjyder af en 12 meter brakpudser på Spearheads stand.

- Den er tre gange så stor, som den vi har derhjemme, lyder det fra medarbejderne fra Midtjysk Maskinstation i Brande, der allerede søndag eftermiddag sammen med et par kammerater fra nabogårde og andre maskinstationsfolk satte sig i en bus for at køre til Hannover-messen.

- Det er en fast tradition med denne her firmaudflugt. Det er både sjovt og lærerigt, og så får vi masser af klogesnak om traktorer og maskiner, er man enige om i flokken, som blandt andet fået til opgave et kigge efter en ny presser med indbygget wrapper.

Også en gruppe af forhandlere og nøglekunder fra Præstbro Maskiner har taget turen i bus til Hannover. Målet var at se de nyeste Landini-traktorer og Laverda-mejetærskere, m.m.

Som officiel dansk samarbejdspartner har Effektivt Landbrug i de sidste måneder solgt billetter til Agritechnica-messen i Hannover.

Alle 2.000 forhåndenværende billetter er revet væk, og fra kontoret i Langeskov kunne sagtens have været solgt flere.

 

Læs også