Så godt går det heller ikke

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Torben Poulsen er noget forundret over de lutter positive udmeldinger fra Danish Crown. Der er lang vej endnu, mener han, og efterlyser selverkendelse fra slagteri-giganten.

Svineproducenternes formand, Torben Poulsen, vil gerne anerkende, at det er flot, at Danish Crown de seneste uger har hentet 24 ører på den tyske notering, og dermed nærmer sig den erklærede målsætning om at hente 30 ører, der blev fremlagt for et år siden.

- De (Danish Crown, red.) har helt sikkert nået noget, som han udtrykker det til Effektivt Landbrug.

Men så holder »lovprisningen« af slagteriet også op, da avisen fanger Torben Poulsen - netop hjemvendt fra ferie på Cuba - til en kommentar til artiklen bragt den 14. oktober, hvor administrerende direktør Kjeld Johannesen afviser kritik af selskabet.

- Man kan ikke tage en enkelt uge ud og så sige, det går godt. Det kan vi ikke bruge til noget. Danish Crown skal erkende, at »det nåede vi ikke. Vi bliver nødt til at løbe stærkere«, siger Torben Poulsen.

Kritikken preller dog af på kommunikationsdirektør i Danish Crown Anne Villemoes.

- Vores udmelding om, at vi ville hente 30 øre på den tyske notering kom også på efterårets repræsentantskabsmøde. Når man har regnskabsafslutning i oktober, er det normalt at gøre status i efteråret. Og faktisk er de 24 øre allerede forældede. Vi har nu på et år hentet 90 øre på den tyske notering, og det ser ud til at holde året ud. Noteringen er altså ikke tal, vi fortolker efter forgodtbefindende. Det er kendsgerninger, siger hun.

Hvis noteringen holder året ud, vil Torben Poulsen være den første til at bifalde det.

- Hvis de kan fastholde den lille forskel hen over efteråret, vil jeg klappe i mine hænder, og vores kritik vil forstumme. Det er bare for tidligt at konkludere, det går godt.

Men det er ikke kun udmeldingerne omkring noteringen, Torben Poulsen finder mangelfuld. Han synes generelt, at slagteriet er for dårlig til at informere andelshaverne. De melder det positive ud og fortier det negative.

- De har aldrig sagt, at de har gjort noget galt. Indrøm det da, hvis der er begået en fejl. Det sker i så store koncerner. Og fortæl, hvad der er gjort for at hente de 30 ører på den tyske notering, og hvad det har kostet. De skal blive bedre til at informere og droppe de bløde vendinger. Det er altså os, der ejer Danish Crown, siger Torben Poulsen.

Den køber Anne Villemoes ikke.

- Løbende hen over året orienter vi andelshaverne igennem UgeInfo, og Torben Poulsen er velkommen til at gå ind på vores hjemmeside og læse dem. Der kan han blandt andet se, at vi i UgeInfo 34 (den 25. august, red.) meldte ud, at vi kunne se, at vi ganske vist ville nå besparelsen på 10 procent, men erkendte, at vi ikke kunne nå de 30 øre.

Kritikken af Danish Crown er ikke noget, der vil blive vendt nævneværdigt på Svinekongressen. Desværre, mener Torben Poulsen, der kunne tænke sig lidt mere debat om Danish Crown.

- Det bliver svært helt at undgå, men generelt er der ikke lagt op til, at vi skal diskutere Danish Crown. Og det kan vi faktisk aldrig. Den eneste mulighed er kredsmøderne, men der er vi delt så meget op, at det er svært at tage op. Vi skal ikke gøre alt som Tican, men jeg kunne godt ønske mig en årlig generalforsamling, hvor vi kunne snakke Danish Crown, siger han.

Læs også