Gav blod på tanden

(LANDBRUG SYD) Anders S. Pedersen blandt trækkerne ved lokalt dyrskue – vil gerne deltage ved de rigtige dyrskuer

17-årige Anders S. Pedersen var blandt deltagerne, da landbrugsskolen i Grindsted traditionen tro kombinerede åbent hus arrangementet med et dyrskue for skolens elever.

Skolen har ikke selv kreaturer, så der var lånt 17 kvier til lejligheden, og lige så mange af skolens modul 1B-elever forsøgte sig i trækkerens rolle, og det var ikke lige let for alle. Nogle af kvierne havde ikke meget lyst til at gå med, så der måtte trækkes i tovet, og der var da også lejlighed til at se en kvie stikke af fra sin – kvindelige – trækker.

I ugen op til dyrskuet havde eleverne lejlighed til at øve sig, og flere benyttede også fritiden for at blive så god som mulig. Og bedste kvie blev præsenteret af Anders S. Pedersen, der deltog som trækker for første gang, men det gav blod på tanden.

- Jeg har aldrig trukket før, men det var sjovt, så det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen, lyder det fra Anders S. Pedersen, der kan blive og håber at blive en af de kommende deltagere ved et af de »rigtige« dyrskuer.

Han fremhæver bl.a. en udstilling i ridesalen, hvor foderforbruget i to kvægbesætninger var lagt op på rad og række på to borde, hvor gæsterne kunne se, hvad en ko spiser på en dag.

Mønstringskonkurrencen ved dyrskuet på landbrugsskolen blev vundet af Peter Hansen.

Læs også