»Kære Karen. Det var rigtig sjovt at lave mad, og det smagte meget godt alt sammen. Jeg har lært, at det er vigtigt, at man får sund mad, og man nemt og hurtigt kan lave det«. Kærlig hilsen Julie.

»Kære Karen!! Det har været rigtig sjovt at være med i sådan et projekt/forsøg. Jeg vil gerne være med til at lave mad sammen med Thomas Pasfall igen. Jeg syntes også, det var meget hyggeligt oppe i skolekøkkenet og (nu vil jeg foretrække at man kørte på Munkebo Kro for at spise)«. Med venlig hilsen Camilla fra 5.B.

- Ideen med projektet, der i første omgang har kørt som et forsøg, men som forhåbentlig med tiden kan vinde indpas også på skolerne i de større byer, for eksempel Odense, er at få børn fra byen ud på landet, fortæller Karen Andersen.

- Børnene skal besøge en gård. På gården får de en rundvisning af landmanden, der fortæller om stalden og marken og årstidens betingelser for afgrøder og dyr. Efter rundvisningen går børnene i køkkenet for sammen med en kok at lave mad af årstidens råvarer.

- Forsøget har været bakket op af Landbrugsrådgivningen NordVestfyn, fortæller Karen Andersen. Og vi har den glæde, at også Landbrugsraadet har givet midler til projektet.

Næste dag - altså de sidste to fredage - lavede børnene så mad i skolekøkkenet. Det foregik under ledelse af den kendte køkkenchef på Munkebo Kro, Thomas Pasfall, der blandt andet fortalte om, at den kalv, som de klappede dagen før, måske en dag bliver til frikadeller eller lasagne. Tillige blev der sat fokus på, hvorfor danske æbler smager så godt, og grøntsager er sunde.

Thomas Pasfall har blandt andet arbejdet som kok på Kongeskibet Dannebrog, han er optaget i flere gastronomiske ordener og vandt i 2000 titlen som Årets Kok. Over for børnene lagde han vægt på vigtigheden af at bruge gode råvarer, at lave maden selv og vide hvad der er i den, og at spise maden sammen.

De to fredags-menuer bestod i øvrigt af kalvekrebinetter med årstidens grøntsager samt glaserede æbler med cremesovs.

Om sin rolle i projektet siger Bjarne Serup Pedersen, at han er glad for at kunne bidrage til den almindelige oplysning om landbruget.

- Det er vigtigt at formidle en positiv viden ud om, hvad der foregår på et landbrug, understreger han. Jeg ser det som et led i at afdramatisere, hvad der foregår i landbruget, og det kan være med til at give landbruget et bedre image over for fremtidens forbrugere.

- Ideen er god, også set fra landbrugssiden, og jeg tror, at aldersgruppen er rigtigt valgt. Men, vurderer Bjarne Serup Pedersen, det kræver en kæmpe indsats, hvis projektet skal få den udbredelse, det fortjener.