25.000 til høstmarked

(LANDBRUG SYD) Høstmarkedet i Esbjerg blev igen en stor succes. 25.000 mennesker deltog og er med til at skabe en god kontakt mellem land og by.

Høstmarkedet i Esbjerg den sidste lørdag i skoleferien samlede igen i år 25.000 besøgende.

Formand for arrangøren, Landbrugets Samfundskontakt i Ribe Amt, Laust Bendix Jensen, Bryndum, glæder sig over, at en lang række af landbrugets egne virksomheder og organisationer fra tilknyttede erhverv stiller op sammen med amtets landbrugsskoler, Landboforeningen, Landboungdommen og 4H.

- Formentlig 150 mennesker er involveret i at arrangere og gennemføre en dialog mellem landmænd og byfolk. Det viser erhvervets vilje til samtale og åbenhed, siger han.

Laust Bendix hæfter sig ved, at Høstmarkedet samler mange børn og unge, som tager en tur i halmrutchebanen og korncontaineren og har stor fornøjelse af at møde de dyr, landbruget tager med på markedet. Det er en god indfaldsvinkel til at få en samtale med deres forældre om landbrug, natur, miljø, dyrevelfærd, sunde fødevarer og andre emner, der er oppe i tiden.

- Jeg er stolt af at være landmand. Det er en god tilværelse, som jeg kan anbefale. Får jeg muligheden, vil jeg være landmand i mit næste liv også. Og jeg er så gammeldags, at jeg ikke vil benytte lejligheden til at skifte konen ud. Jeg vil giftes med Birthe igen, sagde Hardy Møller.

Lørdag 6. september holder Landbrugets Samfundskontakt i Ribe Amt Høstmarked på Rådhuspladsen i Vejen.

Læs også