Foto: Svend Erik Christensen

Rådgivningsarbejdet er højt værdsat hos Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL), og den positive udvikling i foreningens medlemsantal og antal regnskaber gav foreningens formand, Asger Christensen, Jordrup, de »dygtige og engagerede medarbejdere« æren for, da han aflagde beretning på generalforsamlingen.

- Rådgivning er en servicevirksomhed, hvor den menneskelige kvalitet betyder alt, og når den faglige kvalitet også er i top, giver det synergien, at to plus to er lig med fem, sagde Asger Christensen, og tilføjede:

- Vi kan selv, og vi vil selv på de områder, vi har volumen til det. Det er vores klare overbevisning, at nærheden, »vi-følelsen« er vores styrke. Det er bestyrelsens holdning, at foreningen og rådgivningen hører sammen i en organisation. Det er vores målsætning, at der er rum og plads til alle typer af landmænd, både politisk og rådgivningsmæssigt, i vores forening.

- Der er en fremtid for mælk i Danmark. Men der er nogle forhold, der skal arbejdes med. Det er tankevækkende, at den mest regulerede og støttede produktion har svært ved at skabe sig en fornuftig indtjening. Mælkekvoten har været og er den største hindring for en naturlig udvikling, sagde han.

- Fra 1983 og til 1997 blev der ikke bygget, og der opstod et stort behov for nybyggeri. Der er siden investeret 4,3 milliarder kroner i nye stalde og derudover investeret 3,8 milliarder kroner i kvotekøb.

- Det er på kvotekøbet, den største konkurrenceforvridning fremkommer mellem produktionsgrenene, og derfor vil vi arbejde for at afskaffe mælkekvoterne.