Stor opbakning til grise og burgere

Om det var titlen Grise og Burgere, som gjorde udslaget, skal være usagt, men ikke desto mindre blev LandboNords fyraftensmøde et sandt trækplaster med 170 deltagere.

Det er LandboNord GriseRådgivning, som stod bag fyraftensmødet »Grise og Burgere«. Her var der mulighed for at blive opdateret på den nyeste viden inden for griseproduktion. Både for griseproducenterne selv og deres ansatte.

Rådgivningschef i LandboNords Agriculture, Merete L. Andersen, glæder sig over den store opbakning, gode stemning og ivrige spørgelyst til mødet.

- Det er ikke hver dag, vi samler 170 deltagere til et arrangement. Når det er sagt, så havde vi også et lignende møde sidste år også med stor opbakning. På den baggrund kommer det egentlig ikke bag på mig, at kombinationen af faglige indlæg både på dansk og engelsk, indlæg fra andre griseproducenter og muligheden for at være sammen med sine ansatte/kollegaer et par timer, er populært, siger Merete L. Andersen.

En lang række indlæg

Mødet bød på en række indlæg fra eksperter inden for området, og det foregik både på dansk og engelsk. Forsamlingen blev nemlig fra starten delt op i to separate spor, så indlægsholderne skiftedes til at holde deres indlæg i de to spor.

Griserådgiver Inga Riber talte om, hvordan man kan nedsætte risikoen for navlebrok og opnå flere grise til salg.

Chefkonsulent Thomas Sønderby Bruun fra Seges Innovation og HR- og griserådgiver Mette Holst Tygesen gav indsigt i, hvordan analyser kan bruges til at trimme soholdet.

Chefforsker Vivi Aarestrup Moustsen fra Seges Innovation og griserådgiver Lars Winther diskuterede, hvordan man håndterer mange fødte grise. Mens griseproducent Mathias Broholm Andersen delte sine erfaringer med at skabe rationelle arbejdsgange i et ældre staldanlæg.

Griseproduktionen nu og i fremtiden

Og så var der direktør Christian Fink Hansen fra Landbrug & Fødevarer, Sektor for Gris, som gav et overblik over dansk griseproduktion nu og i fremtiden. På det engelske spor blev der holdt et indlæg om smittebeskyttelse ved griserådgiver Søren Sloth.

- Der er som altid mange elementer at holde styr på i en moderne griseproduktion, og vi holder løbende faglige møder, hvor der er mulighed for at blive opdateret med ny viden. Det er både med fokus på at optimere selve griseproduktionen i stalden, men medarbejdernes trivsel og samarbejdet i stalden er mindst lige så relevant, siger Merete L. Andersen.

Fyraftensmødet blev, som titlen antyder, afsluttet med mad, hvor deltagerne kunne nyde ribbenstegs- og pulled pork-burgere.

Læs også