bannerPos

Inspiration at hente på tysk fagmesse om biogas

Den store fagmesse for biogasbranchen holdes i Nürnberg. Man kan lære af hinanden, blive inspireret og skabe et større kundenetværk uden for Danmarks grænser, lyder det fra arrangørerne. Foto: pressefoto fra Biogas Convention & Trade Fair.
09-08-2019 13:48

Den danske fagmesse NutriFair arrangerer en tur til verdens største biogasmesse i Tyskland, der holdes i december.

Mens vi i Danmark mest har store anlæg, er gårdbiogas populære i Tyskland. Derfor er der meget viden at dele mellem de to landbrugslande, der også er store aktører, når det handler om at finde holdbare klimaløsninger inden for den nærmeste fremtid.

Det vurderer arrangørerne af den danske fagmesse, NutriFair, som i stigede grad har sat fokus på bioenergi. NutfiFair inviterer i samarbejde med Dansk Fagcenter for Biogas, BioenergiMagasinet og tyske DLG interesserede aktører inden for den danske biogasbranche med til verdens største biogasmesse i Nürnberg, Tyskland, der holdes den 10-12. december.

Baggrunden er, at de på NutriFair ser en stigende interesse for biogas. På messen har de oplevet stor tilslutning til deres bioenergiafdeling.

- På bare få år har Danmark fået gasset godt op for den klimavenlige biogas. På nuværende tidspunkt er Danmark førende inden for de store biogasanlæg, der erstatter kul og olie som energikilde, og udviklingen er stigende. Derfor kommer der også flere aktører, der har en faglig interesse i at holde sig opdateret inden for biogasområdet, skriver NutriFair i en omtale af den faglige tur.

Raketfart

- Vi inddrog for to år siden bioenergi, herunder biogas, som en del af NutriFair. I 2018 havde vi et lille afsnit med bioenergi. I 2019 havde afsnittet vokset sig meget større med 25 udstillere og et stærkt fagligt program. Udviklingen indenfor bioenergi vokser med raketfart i disse år, og det er godt at se, at landbruget bliver en større del af løsningen i stedet for at være synderen, når vi snakker om klimaudfordringer, siger projektleder for NutriFair, Jørgen Kronborg.

- Inden for få år udgør biogas 25 procent af vores vedvarende energi. Det har udviklet sig hurtigt og kraftigt. Derfor er det interessant at se, hvad vi kan lære af vores naboer mod syd, som ikke er lige så langt fremme med de store biogasanlæg, som vi er, men i stedet har godt styr på gårdbiogas, siger redaktør på BioenergiMagasinet, Kris Vetter, der er med til at planlægge den faglige tur til biogasmessen i Nürnberg og står for biogasmessen på NutriFair.

Begge parter kan lære af hinansen, mener NutriFairs projekleder, Jørgen Kronborg:

- At vi tager ned med en faggruppe fra Danmark til Tyskland, er et initiativ, hvor vi gør opmærksom på vores eksistens og Danmarks faglighed. Vi kan lære af de andre, og de kan lære af os. Det bliver en inspirationstur, hvor vi kan skabe et kundenetværk på tværs af landegrænser.

laj

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next