bannerPos

Inspiration at hente på tysk fagmesse om biogas

Den store fagmesse for biogasbranchen holdes i Nürnberg. Man kan lære af hinanden, blive inspireret og skabe et større kundenetværk uden for Danmarks grænser, lyder det fra arrangørerne. Foto: pressefoto fra Biogas Convention & Trade Fair.

Redaktionen

09-08-2019 13:48
Den danske fagmesse NutriFair arrangerer en tur til verdens største biogasmesse i Tyskland, der holdes i december.

Mens vi i Danmark mest har store anlæg, er gårdbiogas populære i Tyskland. Derfor er der meget viden at dele mellem de to landbrugslande, der også er store aktører, når det handler om at finde holdbare klimaløsninger inden for den nærmeste fremtid.

Det vurderer arrangørerne af den danske fagmesse, NutriFair, som i stigede grad har sat fokus på bioenergi. NutfiFair inviterer i samarbejde med Dansk Fagcenter for Biogas, BioenergiMagasinet og tyske DLG interesserede aktører inden for den danske biogasbranche med til verdens største biogasmesse i Nürnberg, Tyskland, der holdes den 10-12. december.

Baggrunden er, at de på NutriFair ser en stigende interesse for biogas. På messen har de oplevet stor tilslutning til deres bioenergiafdeling.

- På bare få år har Danmark fået gasset godt op for den klimavenlige biogas. På nuværende tidspunkt er Danmark førende inden for de store biogasanlæg, der erstatter kul og olie som energikilde, og udviklingen er stigende. Derfor kommer der også flere aktører, der har en faglig interesse i at holde sig opdateret inden for biogasområdet, skriver NutriFair i en omtale af den faglige tur.

Raketfart

- Vi inddrog for to år siden bioenergi, herunder biogas, som en del af NutriFair. I 2018 havde vi et lille afsnit med bioenergi. I 2019 havde afsnittet vokset sig meget større med 25 udstillere og et stærkt fagligt program. Udviklingen indenfor bioenergi vokser med raketfart i disse år, og det er godt at se, at landbruget bliver en større del af løsningen i stedet for at være synderen, når vi snakker om klimaudfordringer, siger projektleder for NutriFair, Jørgen Kronborg.

- Inden for få år udgør biogas 25 procent af vores vedvarende energi. Det har udviklet sig hurtigt og kraftigt. Derfor er det interessant at se, hvad vi kan lære af vores naboer mod syd, som ikke er lige så langt fremme med de store biogasanlæg, som vi er, men i stedet har godt styr på gårdbiogas, siger redaktør på BioenergiMagasinet, Kris Vetter, der er med til at planlægge den faglige tur til biogasmessen i Nürnberg og står for biogasmessen på NutriFair.

Begge parter kan lære af hinansen, mener NutriFairs projekleder, Jørgen Kronborg:

- At vi tager ned med en faggruppe fra Danmark til Tyskland, er et initiativ, hvor vi gør opmærksom på vores eksistens og Danmarks faglighed. Vi kan lære af de andre, og de kan lære af os. Det bliver en inspirationstur, hvor vi kan skabe et kundenetværk på tværs af landegrænser.

laj

Kryb og kravl virker mod skadegørere

Hos Borregaard Bioplants i Hvidovre fører man et stort udvalg i såvel nyttedyr som bakterier og svampe, der virker mod skadegørere. Flere er godkendt i markafgrøder.

Strammere krav i ny ordning

Tilsagnskrav vægter miljøeffekter højere end bedriftsstørrelsen i ny ordning til kvæg og gartneri.

EU-tilskud hjalp generationsskifte i mål

En støtteordning med tilskud fra EU var med til at gøre et generationsskifte muligt for far og søn i Thy. Forarbejde og rådgiver-hjælp sikrede dem en smidig proces, mener de.

Knap halvdelen af rapsmarkerne skal sprøjtes mod jordlopper

Planteavlskonsulenterne har i denne uge fundet bekæmpelsesbehov for larver i 45 procent af rapsmarkerne landet over.

Moderne kameraløsninger gør det nemt at overvåge bedriften inde og ude

Overvågning af landbrugsbedrifter vinder frem. Optagelserne kan dokumentere adfærd overalt og brugs som værn mod aktivister eller til efteruddannelse, når udførte arbejdsopgaver filmes og evalueres.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Nyt bejdsemiddel mod rapsjordlopper

Efter EU's forbud mod insektbejdse med neonikotinoider er der behov for en anden type bejdse til blandt andet rapsudsæd. Corteva har nu midlet Lumiposa klar, som også vil aflaste den stigende pyrethroid-resistens.
Side 1 af 1664 (33269 artikler)Prev1234567166216631664Next