Værdikæde-platform oplever øget ønske om etik og bæredygtighed

Etisk Handel Danmark, der er en dansk platform for bæredygtige værdikæder, som samler virksomheder og organisationer, der arbejder for bæredygtig udvikling gennem mere ansvarlig, global handel, har netop lanceret en ny rapport, der tager pulsen på medlemmernes arbejde med at fremme etik og bæredygtighed i global handel.

Mange virksomheder og organisationer er i gang med at omstille værdikæderne bag f.eks. fødevarer, og den nye rapport fremhæver, at 84 procent af medlemmerne arbejder for at styrke samarbejdet med deres leverandører om etik og bæredygtighed. Samtidig overvejer en del af virksomhederne deres handel med det globale syd – godt 80 procent af virksomhederne fortæller, at de allerede har, eller overvejer, at fravælge leverandører i risiko-lande.

Der er ifølge værdikæde-platformen stærk opbakning fra erhvervslivet og organisationerne til arbejdet med etisk handel i de globale værdikæder.

Etisk Handel Danmarks medlemmer har desuden vedtaget ny 4-årig strategi, som skal fremme bæredygtig udvikling gennem samarbejde om ansvarlig handel med en styrket indsats for at klæde virksomheder og organisationer på til at håndtere både negative og positive indvirkninger på menneskerettigheder, miljø, natur og klima i globale værdikæder.

Læs også