Økologiske drikkevarer, der ikke indeholder alkohol, er i fremgang og nyder stigende popularitet i Danmark. De er at finde på flere af restauranternes menukort, så de har svært ved at slå igennem på hylderne i de danske supermarkeder.
Det skyldes, at stabiliteten og holdbarheden i de økologiske drikkevarer ikke er god nok, lyder det fra folkene bag det nye Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram-projekt Stabledrink.
Det nye projekt har i 2023 fået tilsagn om 7 millioner kroner, som skal bruges på at forbedre slutproduktet i alkoholfri, økologiske drikkevarer.
Problemet har indtil nu været manglen på værktøjer til at stabilisere produkterne samt viden om de naturlige smagsstoffer forhindrer effektiv produktudvikling. Dele af det store millionbeløb skal derfor bruges på forskning. Stabledrink vil blandt andet undersøge naturlige kulhydrater som pektin, der findes i bær og citrusfrugter, men også en række andre naturlige stabilisatorer.
Stabledrink forventer at være i mål ved udgangen af 2027.
Projekt skal sikre flere danske bælgfrugter