Andelsselskab tilbyder sine kunder gratis hjælp til CO2-regnskab

Det danske energi-andelsselskab OK har netop besluttet at investere i udviklingen af en løsning, der kan hjælpe mange af selskabets erhvervskunder med de såkaldte ESG-regnskaber, der skal leve op til EU’s bæredygtighedsrapporteringskrav.

Det kan blive en dyr og tidskrævende proces, hvis virksomhederne ikke selv har de nødvendige ressourcer. Derfor har selskabet udviklet redskabet »Min ESG«, der skal gøre det nemt at imødekomme de nye lovkrav om dokumentation.

- Med Min ESG kan virksomheder gratis downloade et CO₂-regnskab, som de kan dele med deres samarbejdspartnere. Virksomhederne vil herefter automatisk kunne aflæse det nøjagtige CO₂-aftryk fra produkter, der er købt hos OK, mens energiforbruget fra andre leverandører kan indtastes manuelt i platformen, forklarer Kasper Mikkelsen, ESG-konsulent og Projektleder hos OK i en pressemeddelelse.

Redskabet er en dataindsamlingsplatform, der ikke kun letter virksomhedernes arbejde med bæredygtighedsrapportering. Platformen er også designet til at integrere nye funktioner, så den løbende kan tilpasses udviklingen indenfor ESG.

OK arbejder i øjeblikket på, at det også skal være et redskab, der kan måle virksomheders CO₂-reduktion over tid og give indsigt i mulighederne for grønnere alternativer.

Læs også