Fødevaregigant og dagligvarekoncern sætter gang i fælles regenerativ landbrugssatsning

Den store amerikanske fødevareproducent, der blandt andet er kendt for sine morgenmadsprodukter som Cheerios, General Mills, har netop indgået et samarbejde med den hollandske dagligvarekoncern Ahold Delhaize USA om at reducere drivhusgasemissioner inden for deres fælles værdikæde ved at støtte regenerativ landbrugspraksis.

Det beretter mediet Foodbev.

Sammen vil de to virksomheder investere i »prioriterede forsyningsskure«, altså voksende regioner, hvor nøgleingredienser hentes for at støtte landmænd, når de indfører regenerativ landbrugspraksis.
Landmændene i områderne vil modtage teknisk og finansiel støtte til at implementere teknikker som f.eks. efterafgrøder og næringsstofforvaltning.

- Vi går ind for en landmandscentreret tilgang på tværs af nøgleregioner, hvor de ingredienser, vi henter, dyrkes, med det formål at producere positive miljømæssige, sociale og økonomiske resultater. Ahold Delhaize USA passer naturligt til at samarbejde med fælles mål om at skabe et mere sundt og modstandsdygtigt fødevaresystem, fortæller Mary Jane Melendez, bæredygtighedschef hos General Mills til mediet.

Der vil igennem samarbejdet blive fremmet regenerativ landbrugsforvaltning på over 28.000 hektar landbrugsjord i Kansas, USA og Saskatchewan, Canada inden udgangen af 2025.

Læs også