Danish Crown arbejder målrettet på at løfte lønsomheden på slagteriet i Essen i Tyskland, og som et led i den plan er det besluttet at stoppe salget af detailpakket kød til de tyske supermarkeder.
Kort før jul meldte slagterigiganten Danish Crown ud, at man havde besluttet at beholde slagteriet i Essen i Tyskland, selvom det igennem flere år havde givet underskud. Begrundelsen lød, at der delvist var kommet styr på slagteriet i den tyske by, og det gav en tro på, at slagteriet kan komme til at bidrage til indtjeningen i Danish Crown i fremtiden.
- Jeg er overbevist om, at slagteriet i Essen kommer til at spille en vigtig rolle i Danish Crown fremover. Det er vores vurdering, at adgang til råvarer kan blive et centralt konkurrenceparameter i de kommende år. Derfor giver det i høj grad mening for os at have vores eget slagteri i Tyskland, hvor vi også har en række forædlingsfabrikker, som kontinuerligt skal have tilført råvarer, sagde Danish Crown-direktør Niels Duedahl tilbage i december om beslutningen om fortsat at satse på slagteriet i Essen.
Historien er derimod ikke den samme for bacon- og pålægsfabrikken i Oldenburg.
Gennem mere end et årti har Danish Crown ellers skåret, marineret, hakket og pakket kød til kunder i den tyske detailhandel. Den produktion er foregået i afdelingen Oldenburg Convenience, som har produktionsfaciliteter på Danish Crowns bacon- og pålægsfabrik i Oldenburg og i mindre omfang på slagteriet i Essen.
Danish Crown satser på tysk slagteri trods tidligere tab
Mangel på profit
De seneste år har forretningen dog ikke givet profit, og derfor har ledelsen i Danish Crown nu besluttet at afvikle Oldenburg Convenience ved udgangen af februar 2025. Det skriver det danske slagteri i en pressemeddelelse.
- Konkurrencen på det tyske marked er benhård, og for at tjene penge på at sælge fersk kød til den tyske detailhandel skal omkostningerne være absolut minimale, og mængderne store. Der har vi konstateret, at vores setup ikke er konkurrencedygtigt, så vi producerer de sidste ferske varer til den tyske detailhandel i slutningen af februar, siger Per Fischer Larsen, der er salgsdirektør i Danish Crown.
Produktionen af detailpakket kød på de to fabrikker har beskæftiget omkring 160 medarbejdere. Tirsdag morgen fik de beskeden om afviklingen, men blev samtidig informeret om, at Danish Crown forventer at tilbyde de fleste medarbejdere et andet job i enten Oldenburg eller på slagteriet i Essen.
- Det er altid trist at skulle afvikle aktiviteter, men i dette tilfælde er der heldigvis god udsigt til, at vi kan beholde de fleste medarbejdere. I de kommende uger sætter vi os ned med repræsentanter for medarbejderne og deres fagforening for at finde de bedst mulige løsninger for medarbejderne, som de så individuelt skal forholde sig til, siger Rasmus Aadal, der er produktionsdirektør i Danish Crown.
Nedlukningen forventes at påvirke Danish Crowns regnskab negativt med et mindre tocifret millionbeløb i indeværende regnskabsår.
Søren Skou valgt som formand for Danish Crown