Pöttinger opkøber producent af præcisionssåmaskiner

Pöttinger træder ind på markedet for præcisionssåning med opkøbet af virksomheden MaterMacc Spa.

Pöttinger supplerer sin produktportefølje gennem opkøbet af den italienske producent MaterMacc Spa. Det eksisterende sortiment af såmaskiner er således udvidet til at omfatte præcisionssåningsteknologi. Købet blev gennemført den 7. november 2022.

Det oplyser Pöttinger i en pressemeddelelse tirsdag.

- Med dette opkøb har vi taget endnu et skridt mod en succesfuld fremtid. De innovative produkter til moderne landbrug og passionen hos folket hos MaterMacc passer perfekt ind i Pöttinger-verdenen, siger Gregor Dietachmayr, formanden for direktionen.

Beholder personale og passion

MaterMacc Spa., der er baseret i San Vito al Tagliamento i det nordlige Italien, er kendt for præcisionssåningsteknologi, mekanisk og pneumatisk såteknologi, hakketeknologi og andre OEM-komponenter.

- Produkterne, passionen for landbruget, beliggenheden og frem for alt arbejdsstyrken supplerer hinanden rigtig godt og viser mange paralleller til familievirksomheden Pöttinger. Derudover er Pöttinger fokuseret på at finde nye teknologier til sine etablerede markeder, skriver virksomheden, der tilføjer, at man har sat sig som mål at udnytte synergier til at videreudvikle eksisterende teknologier og samtidig opfylde deres høje standarder.

MaterMacc beskæftiger i øjeblikket omkring 80 personer. Pöttinger er afhængig af kontinuitet og vil erhverve hele personalet og fabrikken og dermed udnytte eksisterende erfaring. Planen er, at mærke, salg, servicenetværk og reservedelsforsyning indtil videre forbliver det samme. Pöttinger vil dog bidrage med sin knowhow på den bedst mulige måde for at opnå den sædvanlige succes i de nye segmenter.

MaterMaccs eksisterende kunder vil fortsat have adgang til service og support.

Læs også