Arla åbner gård i Nigeria

Arla åbner nu sin første gård udenfor Europa, i det afrikanske land Nigeria. Det oplyser mejeriet i en pressemeddelelse. Nigeria har en af de hurtigst voksende befolkninger i verden og står til at fordoble fra de nuværende cirka 220 millioner mennesker til 400 millioner i 2050.

Derved øjner Arla muligheden for en god forretningsmulighed, skriver man i pressemeddelelsen.

Gården er tredje ben i Arlas engagement for at udvikle den lokale mejerisektor i Nigeria, og den både står ovenpå og kigger ind i de andre to ben.

Første del var det såkaldte Milky Way Partnership. Et offentligt-privat samarbejde, som Arla etablerede i 2016. Sammen med Care Danmark, Landbrug og Fødevarer, Seges Innovation samt de nigerianske organisationer Coret og Milk Value Chain Foundation var målet at øge effektiviteten og dermed indkomsten for lokale mælkebønder via undervisning og adgang til basalt materiel.

I 2019 udvidede Arla sit engagement ved at indgå i et partnerskab med regeringen i Kaduna State om at etablere Damau Household Milk Farm. Formålet er at give 1000 nomadiske bønder et permanent landbrugsområde på de 8200 hektar, løfte deres produktionsevner og tilbyde en aftagningsmodel for deres mælk, som indgår i produktionen af lokale mejeriprodukter.

Udover at huse 216 malkekøer, med muligheden for at udvide til 750, er gårdens formål at facilitere undervisning til lokale mælkebønder, landbrugsuddannelser, dyrlæger og andre relevante grupper. Mælken fra gården skal forarbejdes på et af de to mejerier, Arla har i Nigeria.

Læs også