Print en bøf: Verden bevæger sig tættere på 3D-printet kød
Verden er i øjeblikket opdelt på emnet, om hvorvidt oksekødsproduktionen er den store klimasynder, og hvorvidt der skal spises mindre af det for klimaets skyld. En mulig løsning på konflikten kan imidlertid vise sig at være kød printet fra en 3D-printer.

Her ses en 104 grams steak, printet af en 3D-printer fra israelske Steakholder Foods. Foto: Shlomi Arbiv for Steakholder Foods
Det kan lyde som det rene science fiction, men nogle gange er virkeligheden mere underlig end fiktion.
Ikke desto mindre kan fremtidens proteiner komme fra højteknologiske maskiner. I fremtiden kan 3D-printede bøffer blive lavet af proteinerne fra sojabønner, ærter eller hestebønner, hvor teknologien kan give produkterne den tekstur, smag og sågar fedtmarmorering, som kendetegner bøffer lavet af oksekød.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her