Kikærtevand blev til verdens første kommercielle veganske flødebolle

Hos virksomheden Glean i København bruger man det overflødige vand fra kikærteproduktionen til at producere vegansk chokolade, konfekturer og flødeboller. Idéen startede for ejeren af virksomheden som en rejse ind i det plantebaserede univers og er endt som en bæredygtig virksomhed, der nu sigter efter en stor produktion til supermarkederne og udlandet.

Anja Bindesbøll startede Glean i 2018, efter hun først havde set en video om aquafaba, der blev brugt til at lave marengs. Foto: Glean I dag har Glean flere ansatte til at producere flødebollerne og virksomhedens andre produkter, og man vil nu investere i en flødebollemaskine for at kunne følge med efterspørgslen. Foto: Glean

En drøm om at starte sin egen virksomhed og en intention om at spise mere plantebaseret mad blev for den 30-årige iværksætter Anja Bindesbøll i 2018 kombineret i virksomheden Glean.

Hun søgte på flere opskrifter på nettet og faldt over en video, hvor vandet fra en dåse med kikærter blev pisket op og lavet til marengs. Noget, som Anja Bindesbøll selv fik lyst til at kaste sig ud i. 

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også