Siloanlæg med gennemtænkt finish

Holdbart, skræddersyet og effektivt. For driftslederen på Gerdrup Lyngbygaard Gods gør et siloanlæg fra Koch Montage hverdagen nemmere.

- Tilbage i 2020 startede jeg som driftsleder her på Gerdrup Lyngbygaard Gods. Det plantørringsanlæg, jeg overtog, var fra 1960'erne, siger driftsleder Knud Arne Aakær Frandsen og fortsætter:

- Det havde jeg en god dialog med godsejeren om. Så i efteråret 2021 gik vi i gang med at tage tilbud hjem fra forskellige firmaer.

Efter at have overvejet de forskellige tilbud faldt valget på, at Jacob Koch, Koch Montage, skulle opføre de nye plantørringsanlæg på godset nær Boeslunde mellem Skælskør og Slagelse i Vestsjælland.

- Det har resulteret i, at vi har fået bygget tre siloer, som hver har en diameter på 48 fod, og som hver holder knap et tusinde tons korn. Det har gjort nogle unødvendigt store arbejdsbyrder mindre, og det har gjort hverdagen noget nemmere, fortæller Knud Arne Aakær Frandsen.

Flere overvejelser

Valget faldt på Koch Montage, fordi Knud Arne Aakær Frandsen bemærkede flere positive detaljer og finish på andre anlæg, som montøren tidligere havde bygget.

- Den går med betonplatform rundt om. Kontrolhuset er bare i orden. Jeg har også oplevet, at opgangsstierne på siloer kan være meget trange, men her på anlægget er der bedre plads på toppen af siloerne, siger han.

Knud Arne Aakær Frandsen bemærker også, at Koch Montage har de samme folk på opgaven hver gang, de samme entreprenører og de samme elektrikere.

- Overordnet set havde jeg hørt meget godt om ham fra andre, og samtidig havde jeg selv tænkt, at sådan som Koch Montage opfører siloanlæg, var sådan vi gerne ville have, et siloanlæg skulle se ud hos os, siger han og fortsætter:

- Når anlægget skulle være så tæt på en vej, hvor alle kan se det, så skulle det også være pænt.

Veludført arbejde

- Rent praktisk har det kørt upåklageligt. Det er andet år, vi har fyldt korn i dem, og vi har tømt den en gang. Der er altid et par småting, som lige skal justeres, men der er ikke noget driftsstop på det, siger Knud Arne Aakær Frandsen.

Han forklarer, at hvis der skal rejses en bygning på Gerdrup Lyngbygaard Gods, så vil han som driftsleder gerne have, at det skal holde i omkring 60 år eller mere. Og det ville han også gerne betale prisen for.

- Vi har fået det hele, som vi gerne ville have det. Et projekt med lang holdbarhed, og som ser præsentabelt ud på afstand. Det var vores eget valg, at siloerne skulle være røde, siger Knud Arne Aakær Frandsen og tilføjer:

- Siloerne blev rejst på meget kort tid. Et lille en halvt år, så stod det hele klar. Det meste var fundamentarbejdet. Selve siloerne tog de på 10 dage, så stod de her alle tre.

Fremtidssikret anlæg

- Vi har købt et tømmesystem, der kan tømme 120 tons ud i timen. Den har en 10 tommer vandret og en 12 tommer lodret udtømning. Vores indtag er 120 tons i timen. Så vi kan tage fra to mejetærskere, forklarer Knud Arne Aakær Frandsen.

- Vi har, fortsætter han, prøvet at lave et fremtidssikret anlæg, der også kan håndtere lidt mere, hvis det skulle blive nødvendigt.

Knud Arne Aakær Frandsen oplyser, at det både gælder kornhåndtering, men også bygningernes beliggenhed, som er valgt ud fra, at der skal kunne udvides, hvis det bliver nødvendigt.

Læs også