bannerPos

DC opfordrer landmænd til at lade de fede køer blive i stalden

Danish Crown opfordrer til at lade store færdigfedede køer blive hjemme i stalden. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
16-03-2020 15:41
Restauranter er lukket ned og efterspørger derfor ikke lækre stykker oksekød. Derfor opfordrer Danish Crown til, man lader de store køer gå i stalden, for at undgå en overproduktion i forhold til den lavere efterspørgsel.

De sydeuropæiske lande er hårdt ramt af Corona-virus og restauranter er lukket ned på stribe. Det betyder en ret pludselig opbremsning i efterspørgslen efter oksekødsstykker, som ellers er en højprisvarer for slagterivirksomheden.

Derfor opfordrer Danish Crown de landmænd, som kan lade de tunge færdigfedede køer, på over 700 kilo, blive hjemme i stalden, for ikke at risikerer en overproduktion i forhold til en lavere efterspørgsel, da det scenarie vil give et dyk i noteringen.

Det er køer med en slagtevægt på over 350 kilo og en formklasse 4-5, der bør blive hjemme.

- Det handler om at passe på værdierne. Og hvis en landmand har mulighed for det, vil vi klar opfordrer til at vente, siger Finn Klostermann, CEO, Danish Crown Beef.

Et spørgsmål om tid

Og hvor længe koen så skal vente, er der ingen der lige nu kan give et kvalificeret bud på. Fra Danish Crowns side lyder det, at det er indtil markederne har normaliseret sig.

Finn Klostermann understreger, at køerne sagtens kan sendes til slagt, hvis det er den mulighed man har på den enkelte bedrift, da køerne stadig vil blive slagtet.

Fuld fokus på hakkekød

Lige nu ses en generelt pæn efterspørgsel efter okse- og kalvekød. Det er især en meget stor efterspørgsel efter hakket oksekød, som er udslagsgivende i markedet, og derfor er der på fabrikkerne i Aalborg, Holsted og Sdr. Felding lige nu fuld fokus på at opretholde produktionen.

Derfor bør man, hvis det er muligt, fokusere på at få køer i formklasse 1, 2, 3 og 4 sendt afsted, da de kan bruges til hakkekød. Og lade de færdigfedede dyr blive hjemme.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 55 15 87

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next