Noter til side 7

49.740 besøgte Landsskuet

Nyt æresmedlem

Initiativtager og grundlægger af Landsskuenaturen, Carl Aage Sørensen, blev hyldet som æresmedlem af Foreningen Landsskuet, for sin særlige betydning for Landsskuets etablering og udvikling af Landsskuenaturen, som har eksisteret på Landsskuet i 25 år. Carl Aage begyndte allerede at arbejde med jorden og naturen – netop på dette område på Landsskuepladsen – i 1993. Der stod området bart og blot med et hegn ud mod vejen, hvilket er en stor kontrast til det blomstrende, grønne og naturskønne område, man kan nyde i dag.

Carl Aage Sørensen er blandt andet tidligere stadsgartner i Holstebro og har været initiativtager til mange tiltag eksempelvis som at så midterrabatter med vilde blomster og lave beplantningsplaner, der skaber større biodiversitet – en udfordring som først er blevet alle bekendt meget senere.

Dansk Korthorn 175 år

Det blev markeret på Landsskuet, at Dansk Korthorn har 175 års jubilæum.

Efter deres bedømmelse torsdag var der grillmad, selvfølgelig med kød fra racen og efterfølgende jubilæumskage og festtale ved Henrik Wulf, Kærbykorthorn, Asperup på Fyn.

Der var i år tilmeldt 21 korthornsdyr fra ni forskellige avlere. Blandt andet Sten Simonsen, som stillede med syv dyr fra besætningen i Brønderslev. Han kunne tage hjem med både bedste handyr og bedste hundyr indenfor racen.

Bedste handyr var Abelsminde´s Boris-P, mens bedste hundyr Abelsminde’s 2211.

200 landbrugsjournalister

Ikke alene blev Landsskuet i år besøgt af pressefolk fra Danmark, også 200 deltagere fra verdenskongressen for den internationale organisation for landbrugs- og fødevarerjournalister IFAJ kom forbi Landsskuet, som en del af deres kongres, der i år fandt sted i Danmark.

Landskuet 2023

29. juni til 1. juli

Læs også