Høj konkurrence i ringen til Agro Nord

Over 200 dyr er meldt til dette års Agro Nord. Deriblandt, for første gang siden 2012, Dansk Rød Malkerace fra to forskellige udstillere.

229 dyr er tilmeldt dette års Agro Nord i Messecenter Vesthimmerland. Det er lidt flere end sidste år, hvilket glæder arrangørerne bag. Agro Nord har de seneste tre gange, det har været afholdt, imponerende kunne præsentere over 200 dyr i ringen.

Og i år vil måske især fire dyr få lidt ekstra opmærksomhed.

For første gang siden 2012 vil Rød Dansk Malkerace nemlig blive præsenteret i ringen.

- Det er meget positivt, og det er vi virkelig glade for, siger Mette Bech, som er koordinator på kvægfagmessen.

De fire røde dyr kommer fra to forskellige udstillere, og Mette Bech håber, at det kan være med til, at endnu flere melder deres røde køer til næste år.

Anerkendte dommere

Det bliver første gang nogensinde, at den irske dommer Gary Jones skal dømme i Danmark. Gary Jones er både at finde på den europæiske og amerikanske dommerliste og har også tidligere været i Danmark, men det bliver altså første gang som dommer, at Gary skal dømme holsteindyrene.

Til at bedømme Jersey og RDM kommer Mogens Madsen, som er velkendt og respekteret i branchen og tidligere har fundet de allerbedste dyr i ringen i Messecenter Vesthimmerland.

Miss Agro Nord udpeges

Dagens bedømmelser starter med kvierne til middag. Herefter følger besætningsgrupperne.

Til eftermiddag er der bedømmelse af enkeltdyr, mens den helt store finale skal stå onsdag aften, hvor Miss Agro Nord og årets reservechampion skal udpeges.

Der er efterhånden en lang tradition for, at flere virksomheder sponsorerer pengegaver til kvægfagmessens smukkeste dyr.

DLG Nordjylland sponsorerer 5.000 kroner til Miss Agro Nord 2023.

Sørens Klovpleje sponsorerer 3.000 kroner til årets reservechampion.

BoviCura sponsorerer 2.000 kroner til skuets bedste yver.

Velas sponsorerer anden- og tredjepladserne.

 

Genetikfirmaerne udstiller køer

Igen i år deltager en række genetikfirmaer, og flere af dem har også valgt at udstille enkeltdyr for at fremvise noget af den genetik, som firmaerne kan tilbyde. Det gælder VikingDanmark, Dansk ABS, AI Total Denmark og Semex.

Antal tilmeldte dyr

Rød Dansk Malkerace 4

Sortbroget Holstein 141

Rødbroget Holstein 21

Jersey 63

Læs også