Færre køer, flere heste og stadig masser af optimisme i Løgstør

Selvom der ikke er tilmeldt så mange malkekøer som håbet, og man igen deler dato med Hjørring Dyrskue, glæder formanden for Løgstør Dyrskue sig over god opbakning blandt de øvrige dyr på stadepladserne.

- Vi ville gerne være oppe omkring 50 udstillede malkekvæg, men desværre er en af dem, der plejer at stille med mange køer, blevet forhindret. Derfor ender vi på 35, fortæller formanden for Løgstør Dyrskue, Jens Jensen.

Formanden har da heller ikke fået lettere ved at tiltrække kvæget, da Hjørring Dyrskue – ligesom sidste år – har plottet sig ind i kalenderen på samme dato som dyrskuet i Løgstør, den 17. juni.

- Der er selvfølgelig nogle, der vælger Hjørring frem for Løgstør, og det er bestemt også med i overvejelserne, om vi skal gøre et eller andet smart og lægge dyrskuet på et andet tidspunkt, nu når Hjørring er blevet flyttet, så det falder sammen med vores. Men det er svært, for her er dyrskuet jo en del af byfesten, og det er altid svært at flytte den slags, for det er jo noget, der ligger fast i folks kalender, konstaterer Jens Jensen.

God opbakning

Trods konkurrence og færre tilmeldte malkekøer mener Jens Jensen dog ikke, at han står i spidsen for et kriseramt dyrskue. For både hos de øvrige dyr og på stadepladserne melder han om god opbakning.

Blandt andet kan han glæde sig over, at antallet af tilmeldte heste har taget et flot spring i forhold til sidste år. Således går hele 24 heste i ringen – sidste år var der blot 14.

Derudover er der meldt seks kødkvæg og 11 får til årets skue.

- Og på stadepladserne har der været en fin efterspørgsel. De lokale erhvervsdrivende er gode til at støtte op, så vi ender på cirka samme niveau som sidste år, fortæller formanden, der blandt andet glæder sig til at møde Erhvervsskolerne Aars, der debuterede på pladsen sidste år, og denne gang har valgt at udvide deres stand, så man kan få indsigt i alle de uddannelser, de har at byde på.

Rullende slagter og fåreklipning

Årets dyrskue kommer til at køre efter nogenlunde samme opskrift som tidligere år, så de besøgende kan godt gøre sig klar til både folkedans, veterantraktorer og fåreklipning, mens Den Rullende Slagter som et nyt indslag lægger vejen forbi og tegner og fortæller på kødkvæg.

Sidste års succes med Børneuniverset bliver også gentaget – et tiltag som blandt andre de lokale FDF’ere står bag.

- Så nu håber vi bare på godt vejr, så vi kan trække godt med folk til. Der plejer at komme 1.000-1.200, så det håber vi på igen i år, konstaterer formanden.

Løgstør Dyrskue

Lørdag den 17. juni

Klokken 9.00

Granlyvej 5, 9670 Løgstør

Tilmeldte dyr

Der er i alt meldt 76 dyr til Løgstør Dyrskue, heraf:

Malkekvæg 35

Dansk Holstein 32

Jersey 3

Kødkvæg 6

Hereford 4

Simmental 1

Angus 1

Heste 24

Jydsk 3

Islænder 3

Wales 1

Sportspony 2

Fjordhest 1

Miniature 2

Shetlænder 11

Fell Pony 1

Får 11

Islandsk 4

Landrace 4

Suffolk 3

Læs også