Fælles om den danske halm

Den nye høst står for døren, og Halmselskabet Danmark a.m.b.a er igen en sikker aftager samt leverandør af halm. Selskabet er også blandt udstillerne på Landsskuet i Herning.

Halmselskabet Danmark har leveringsaftaler med de fleste større danske kraftvarmeværker og fjernvarmeværker. Arkivfoto

På trods af et halm-år med vanskelige afsætningsforhold har Halmselskabet Danmark afsat samtlige andelshaveres halmkontraktmængder.

Ved årsskiftet tiltrådte Maik C. Nielsen som ny direktør i Halmselskabet Danmark a.m.b.a. Maik C. Nielsen har overtaget direktørposten efter Lars Lund Hansen og Hans Otto Sørensen, og han glæder sig til at tage fat på sin første høstsæson i Halmselskabet Danmark.

- Halmåret 2022/2023 lagde i høj grad op til at tænke ud af boksen, hvilket vi i fællesskab er lykkes med. Det er nu vigtigere end nogensinde at dyrke andelstanken og få gavn af alle de fordele, der følger med. Halmselskabet Danmark er garant for sikker afsætning af dit halm til højeste opnåelige pris. Ligeledes sørger vi for al håndtering af dokumentation, certificeringer samt transport, oplyser Maik C. Nielsen.

Andelshaverne er vigtige for Halmselskabet Danmark.

- Vi vil i endnu højere grad være til for vores andelshavere. Derfor er det vigtigt at have en åben dialog om, hvordan vi kan være behjælpelige med at afsætte din halm. Tøv derfor ikke med at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe netop dig, lyder opfordringen fra Maik C. Nielsen.

Halmselskabet Danmark a.m.b.a. er et andelsselskab med medlemmer over hele Danmark. Medlemmerne er alle leverandører af halm, raps og frøgræs til selskabet. Det enkelte medlem bjærger selv sin halm og sætter det i hus eller lade, hvorfra selskabet afhenter det i løbet af sæsonen.

Danske og udenlandske kunder

Halmselskabets formål er at sælge medlemmernes halm på den bedst mulige måde. For at opfylde dette formål opsøger Halmselskabet aktivt kunder i ind- og udland.

I dag har selskabet således leveringsaftaler med de fleste større danske kraftvarmeværker og fjernvarmeværker og også kontrakt til en lang række mindre værker. Ligeledes er der aftaler med en lang række fabrikker og andre aftagere i udlandet, især i Tyskland og Holland, men der leveres også til andre lande i Nordeuropa.

- Vi har indledt et samarbejde med en førende leverandør om at lave en platform, hvor igennem vi nemt og hurtigt kan indhente de data og dokumenter, som de enkelte halmaftagere kræver. Dermed får vi et bedre flow i vores hverdag, og sparer andelshaverne for en del papirarbejde, slutter Maik C. Nielsen.

Halmselskabet Danmark er blandt udstillerne på Landsskuet i Herning, hvor alle interesserede kan kigge forbi og få en snak om selskabet og mulighederne som andelshaver eller aftager.

Læs også