ESG skal være håndgribeligt: Rådgivere vil gerne afmystificere de tre bogstaver

Grethe Skjødsholm og Anne Sophie Gøllnitz er ESG- og bærdygtighedsrådgivere hos Agri Nord. De står klar til at snakke med gæsterne på Agri Nords stand. Foto: Agri Nord
Kimbrerskuets gæster kan også i år besøge Agri Nords store stand. Her ser både rådgivere og bestyrelsesmedlemmer frem til god, faglig sparring og hyggesnak over en fadøl eller en vand. Og så bliver der i år ekstra spot på de tre bogstaverne E, S og G.
- Vi vil afmystificere ESG-rapportering og vise med konkrete eksempler, hvad man kan arbejde med i forhold til for eksempel at reducere klimaaftryk, sikre et godt arbejdsmiljø og udarbejde en strategi. Vores mål er at gøre ESG håndgribeligt og snakke med landmændene om, hvad de kan få ud af ESG-arbejdet, siger Grete Skjødsholm, der er ESG- og bærdygtighedsrådgiver i Agri Nord.
ESG har efterhånden slået rødder i mange landmænds bevidsthed. Nogen har taget hul på arbejdet, mens andre oplever ESG som en jungle af EU-krav og begreber som data, klimaaftryk og benchmarking.
- Mange er i tvivl om, hvad de egentlig skal gøre for at rapportere på ESG, og faktisk kan det være ganske få indsatser, der skal til. Mange frygter pisken i stedet for at se de muligheder, der ligger i ESG-arbejdet, tilføjer Grete Skjødsholm.
Kommende ESG-workshop
På Kimbrerskuet vil hun og Agri Nord-kollegaerne invitere alle interesserede med på en workshop den 12. oktober.
På workshoppen får deltagerne mulighed for at møde en landmand, der deler sine erfaringer med ESG-rapportering, og de får selv mulighed for at tage hul på ESG-rapporten sammen med Agri Nord.
- Deltagerne tager hul på rapporten i uformelle omgivelser og får støtte og inspiration til, hvordan de kan sætte mål for landbrugsvirksomheden.
På Agri Nords stand kan gæsterne også høre mere om undervisningsforløbet i Bæredygtig Forretningsforståelse, der gennemføres i samarbejde Aarhus Erhvervsakademi – et undervisningsforløb målrettet landmænd samt medarbejdere i den primære fødevarebranche.