Skuets bedste heste

I år blev dresscoden for såvel dommere og tilskuere til regntøj i weekenden med det ustadige dyrskuevejr. Det var imidlertid ingen hindring for, at hesteringen igen i år trak spændte tilskueres opmærksomhed, da dommerne skulle udpege skuets bedste heste.

Titlen som skuets bedste 2-års hoppe gik til den jyske hest Sibylle fra Dorthe Olsen. Skuets bedste 3-års hoppe blev fjordhesten Prinsholms Liva fra Helle Prinsholm og Kasper Hansen.

Som skuets bedste følhoppe udpegede dommerne den 14-årige belgiske hoppe Olga af Kisny fra Hanne Storm Brems.


Skuet bedste hingst blev den 5-årige shire Cumeragh House Double Centurion fra Trine Kristensen Kondrup. Skuets bedste veteran, blev den 15-årige New Forrest-hoppe Vestergårds Megara fra Ingrid, Esther og Peter Bebe. 
Skuets bedste samling blev i år en samling på fire Dartmoor-ponyer, hvoraf de to også havde føl ved siden, fra Ann Edal.
Placeringen som nummer to i konkurrencen om skuets bedste samling gik til Nina Trædholm med en samling efter Welsh Mountain Sec. A-hoppen Fakla Joy. Placeringen som nummer tre i konkurrencen om skuets bedste samling gik til fire heste af racen Pura Raza Espanola efter hoppen Rohans Elenna fra Stald Rohan v/Mette Andersen.

Lørdagens udpegning af skuets bedste heste er altid lidt af et tilløbsstykke. Det gjaldt også i år, selvom vejret ikke hele tiden var til udendørsarrangementets fordel.

Under paraplyer og regnhætter var publikums øjne dels rettet mod hestene i ringen, men også på de erfarne dommeres karaktergivning. Spændingen var dermed stor og jublen blandt venner og familie på sidelinjen var ikke til at tage fejl af, når dommerne hævede armen med et eller flere 10-taller.

Det undrede heller ingen, at de seks dommere under udpegning af skuets bedste heste flere gange oplevede sammenfald i antallet af point, hvor de måtte ud i en ekstra bedømmelse indenfor den enkelte kategori. Generelt var de enkelte racer flot repræsenteret i kampen om at blive skuets bedste, hvor adgangskravet var 23 point ved dommernes forudgående bedømmelser.

Det blev dermed også fremstillingen og mønstringen af hestene, der i sidste ende kom til at påvirke den endelige placering blandt de heste, hvor kun marginalerne delte pladserne et, to og tre.

Dommere for udpegning af skuets bedste heste var: Anette Bebe og Reno Olesen med Morten Bebe og Benny Hansen som dommersuppleanter for specialracer og Dansk Varmblod. For de svære racer var det Julie Nymark, mens repræsentanterne for småheste og ponyracer var Martin Bloch, Ole Paarup Nielsen, Morten Thers (fredag) og Lars Frandsen (lørdag) med Bjarne Poulsen som suppleant.

Traditionen tro var det konsulent Jørgen Finderup der var speaker og guidede deltagere og publikum godt igennem fremvisningen i hesteringen, ligesom han sørgede for at vinderne fik taget et par ekstra æresrunder, så publikum havde rig mulighed for at hylde og klappe de topplacerede ud af ringen.

Skuets bedste

Goldhoppe

Eskedalens Bee, Shetlandspony fra Henriette Ebbesen

Vallak

Festina Armani, Dansk Sportspony fra Simone Twisttmann

Veteran

Vestergårds Megara, New Forrest-hoppe fra Ingrid, Esther og Peter Bebe

2-års hoppe

Sibylle, Jysk hest fra Dorthe Olsen

3-års hoppe

Prinsholms Liva, Fjordhest fra Helle Prinsholm og Kasper Hansen

Følhoppe

Olga af Kisny, Belgisk hoppe fra Hannne Storm Brems

Samling

Hoppesamling efter Edals Wilma fra Ann Edal

Samlingen består af de fire Dartmoorponyer: Edals Wilma, Edals Wictori-Ann, Edals Wish Me Lock og Kløvergårdens Wega

Hingst

Cumeragh House Double Centurion, Shire fra Trine Kristensen Kondrup

Læs også

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue finder sted fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni 2024, og byder på masser af sjov med spændende oplæg og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 19 artikler om Det Fynske Dyrskue

Scenen præsenterer »Tour de Kartoffel«

Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.

Musik for de yngste på skuets scene

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag.

Oplev en eventyrlig parade

H.C. Andersen paraden kan også opleves på årets dyrskue.

Slip kreativiteten løs

I den kreative stald er der rig mulighed for at kreere skønne projekter i selskab med Frøken Følleslev.

Søndag med Sebastian Klein

Skuets sidste dag byder blandt andet på Standup comedy-show for børn og voksne med Sebastian Klein på scenen.

Clara glæder sig til at vise sine Hereford frem

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen, bliver det med deltagelse af 20-årige Clara Birkholm Nielsen fra Svalehøj Hereford og hendes tyr Urd og koen Henna med kalven Vigan.

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.

DM&E kommer med et bredt udsnit af maskiner

DM&E Fyn møder talstærkt op på Det Fynske Dyrskue med maskiner inden for både entreprenør og kloakmester, maskinstation samt skoventreprenør.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Premiere på selvkørende sprøjte

Ringe Maskinforretning viser for første gang på Fyn den nye Agrifac Condor Vanguard selvkørende sprøjte, når de deltager på Det Fynske Dyrskue.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.