Hvedemarkedet balancerer på en knivsæg

Der er overhængende fare for, at et nyt høstpres snarligt vil ramme hvedemarkedet her på vores kanter, vurderer den uafhængige markedsanalytiker, Peter Arendt, der driver MinAgro.

- Indtil videre holder hvedeprisen stand lige over det vigtige bund- og støtteniveau i 200 euro pr. ton. Men det gør den formentlig ikke ret længe, når først hvedehøsten i Rusland for alvor begynder, og når først den franske og europæiske hvedehøst sætter ind.

- Derfor vil et brud under 200 euro pr. ton frembringe et signal til at lave et delsalg af hvede, skriver Peter Arendt i dagens markedsfokus i Effektivt Landbrug.

- Som køber af foderhvede vil jeg derfor anbefale, at du forholder dig afventende lige nu og samtidig satser på at kunne købe billigere op, når vi når ind i august måned, hvor det normale høstpres på hvedeprisen normalt begynder at ebbe ud og en ny stigende bevægelse efterfølgende kan sætte ind, tilføjer han.

Marked

side

15

Når først hvedehøsten i Rusland (billedet) for alvor begynder, og den franske og europæiske hvedehøst også sætter ind, kan hvedeprisen formentlig ikke holde stand, vurderer markedsanalytikeren Peter Arendt. Arkivfoto

Læs også