Uændret tysk smågrisenotering

VEZG-smågrisenoteringen er uændret 23,00 euro, og for 8-kilos grise er den også uændret 14,90 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter.

- Som det er typisk for sæsonen, er udbuddet p.t. forholdsvis lille på smågrisemarkedet. På den anden side er slagtesvineproducenternes efterspørgsel imidlertid heller ikke stor. På grund af nedjusteringen af den tyske slagtesvinenotering i sidste uge faldt den tyske VEZG-smågrisenotering endda med 1 euro i fredags. Det er helt usædvanligt, at smågrisepriserne giver efter i januar måned, men det afspejler den stor usikkerhed, vi har for tiden specielt på det tyske marked, skriver Danske Svineproducenter i en kommentar, hvor det slås fast, at Tysklands største problem for tiden er manglende personale på slagterierne på grund af corona.

Uændret notering i Himmerlandskød

En stabil efterspørgsel i ind- og udland gør det muligt for det private slagteriselskab Himmerlandskød at opretholde en uændret notering for samtlige kategorier.

Det skriver selskabet i en markedskommentar, som fortsætter:

- Handlen med dansk okse- og kalvekød fra Himmerlandskød holder sig overordnet set på et pænt niveau for årstiden både på hjemmemarkedet og eksportmarkederne.

- En stor efterspørgsel på hakket oksekød på hjemmemarkedet gør således forkødet særligt efterspurgt.

- Ophævelsen af coronarestriktionerne fra 1. februar er godt nyt for specielt foodservice, så restaurationsbranchen igen kan få gang i hjulene efter en tid med hele eller delvise lukninger.

- Eksporten til de sydeuropæiske markeder er stabil, og interessen samler sig omkring oksevinger, bagfjerdinger og højreb til videre modning.

 

 

Læs også