Ung landmand hædret med legat på 35.000 kroner

På Østjydsk Familielandbrugs generalforsamling blev 29-årige Mikkel Thorsen hædret med et legat på 35.000 kroner fra Pedersens Fond.

En glad Mikkel Thorsen og hustruen Katrine blev hædret med et legat fra Pedersens Fond på 35.000 kroner. Formand for Østjydsk Familielandbrug, Niels Jørgen Thomsen stod for overrækkelsen af legatcheck og blomster.

Mikkel Thorsen er født og opvokset på et mindre deltidslandbrug med jord og kreaturer. Han er udlært traktormekaniker og arbejder som selvstændig. For et par år siden købte han sammen med sin hustru Katrine en lille landejendom i Havndal, hvor de har kødkvæg og dyrker jorden med korn og græs. I Havndal er der langt til smeden, så Mikkel hjælper sine naboer med at reparere deres maskiner.

- Mikkel er utrolig hjælpsom og gør en stor indsats for at holde liv i landdistrikterne. Det er guld værd. Hans indsats er med til at gøre de små ejendomme mere attraktive for nye unge landmænd, når der skal skiftes ejere. I Østjydsk Familielandbrug var vi ikke i tvivl om, at Mikkel skulle indstilles til legatet, siger formand for Østjydsk Familielandbrug, Niels Jørgen Thomsen.

Formålet med Pedersens Fond er at støtte unge landmænd med kvægbesætninger på mindre bedrifter.

Læs også