Afgående formand: Det er nu vi skal handle

Den afgående formand Frederik Lundgaard Madsen havde den grønne omstilling på dagsordenen i forbindelse med generalforsamlingen forleden i Landboforeningen Midtjylland.

Ny formand i Landboforeningen Midtjylland er Anders Ahrenfeldt. Omkring 130 deltog i generalforsamlingen i Landboforeningen Midtjylland.

Forleden var godt 130 medlemmer og samarbejdspartnere mødt op til generalforsamling i Landboforeningen Midtjylland. Her tog de afsked med foreningens formand gennem otte år, Frede Lundgaard Madsen, som ikke ønskede at genopstille. Foreningens næstformand, Anders Ahrenfeldt, blev valgt som foreningens nye formand.

Grøn omstilling og de krav, processen stiller til hele samfundet, var i sigtekornet, da Frede Lundgaard holdt sin sidste beretning.

- Hvis vi skal have en chance for at komme i mål, skal alle spille konstruktivt ind på dagsordenen. Det gælder forskning, det gælder virksomheder, det gælder statslige myndigheder, det gælder kommunale myndigheder og institutioner. Det gælder alle. Det hjælper ikke, at der er nogen, der stikker hovedet i busken, eller at bureaukratiske forhindringer står i vejen. Så når vi ikke det, vi skal, sagde den afgående formand, Frede Lundgaard Madsen.

Han understregede, at landbruget skal igennem en stor transformation i løbet af de næste otte år, som kræver, at landmændene ser de muligheder, der er, og finder deres egen vej inden for de rammer, der er udstukket i Landbrugsaftalen.

Ud over stepperne

Frede Lundgaard Madsen opfordrede flere gange foreningens medlemmer til at gå aktivt ind i den grønne omstilling, finde løsninger og handle – og hellere i dag end i morgen.

- Med landbrugsaftalen har vi fået en tidsramme at arbejde under, som giver os mulighed for at agere i forhold til både kvælstof, klima og CO2. Der er ingen tvivl om, at vi skal i arbejdstøjet nu for at finde løsninger. I 2023-24 skal vi som erhverv anskueliggøre, hvordan vi vil nå i mål med reduktionerne i 2030. Hvis ikke vi kan det, kommer der yderligere restriktioner og krav til os, så det haster. Vi skal i gang og ud over stepperne. Det er nu, vi skal handle, understregede Frede Lundgaard Madsen.

Han sluttede sin beretning med et tilbageblik på de godt 25 år, han har været i organisationsarbejde. Her fremhævede han med stolthed, at det er lykkedes landbruget at ændre renommé fra at være nogle brokrøve til at være et respekteret erhverv, som tager ansvar og seriøst søger efter løsninger.

Valg til bestyrelsen

På generalforsamlingen blev der valgt fire nye ansigter ind i bestyrelsen - Erik Johnsen, Jakob Adler, Christian Børgesen og Nikolaj Salhøj Rask – som afløser Frede Lundgaard Madsen, Klaus Høeg, Casper Højte og Mads Niær Kristensen. Flemming Ejlersen og Torben Kuhr blev genvalgt til bestyrelsen.

Henrik Vestergaard blev valgt som suppleant.

Læs også