Svineproducenter: Beskidte biler er et hul i PRRS-planen

I planen for reduktion af PRRS i Danmark fokuseres der for lidt på beskidte slagteribiler, der kører landet rundt, mener flere svineproducenter.

Svineproducent Kaj Munck, Faxe, opfordrede sine kollegaer til at kigge indad og vurdere, hvordan den enkelte kan være med til at begrænse risikoen for at smitte andre. Fotos: Erik Hansen Peter Kjær Knudsen vurderer, at der er noget om snakken om, at slagteribiler ikke bliver vasket ordentligt, og på den måde slæber smitte med rundt mellem svinebesætninger. Svinedyrlægernes formand John Haugegaard øjner lidt lys for enden af tunnelen, idet den europæiske dyrlægeorganisation for nylig har anerkendt, at den nye EU-forordning for veterinærmedicin er et problem.

Den nye forordning for veterinærmedicin, en sænket gult kort-grænse samt den nationale plan for reduktion af PRRS var noget af det, der blev debatteret flittigt på Danske Svineproducenters generalforsamling tirsdag eftermiddag i Fredericia.

Selvom der generelt var opbakning at spore til den nationale plan for udfasning af PRRS, så faldt det flere for brystet, at man tilsyneladende overser betydning af beskidte svinetransporter, der kører rundt i det ganske land.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også