Mens godt 120 medlemmer veltilpasse tog for sig i buffeten gik det anderledes og noget mere spændingsfyldt til i bestyrelsen, minutterne før  den ordinære generalforsamling i landboforeningen Limfjord skulle begynde. Den sidste taktik skulle på plads og alle bestyrelsesmedlemmerne, som havde samlet sig ved et bord, skulle have afklaret de sidste detaljer om, hvem der var på hvornår. For måske lidt utraditionelt var formandens beretning skiftet ud med bestyrelsens beretning.

- Jeg havde et ønske om, at jeg som formand kunne uddelegere flere opgaver til resten af bestyrelsen, end der har været tradition for tidligere. Både af hensyn til de øvrige bestyrelsesmedlemmer, som hver især er fantastisk dygtige inden for hver deres område, men også af hensyn til de bedrifter vi hver især driver derhjemme. Får vi ikke passet det, vi har hjemme, er vi heller intet værd i bestyrelsessammenhæng, sagde Lars Kristensen, som kort tid efter sidste års generalforsamling overtog formandsposten for Landboforeningen Limfjord.

Hård opstart

Hverken formanden eller de øvrige bestyrelsesmedlemmer lagde på nogen måde skjult på, at 2019 var et af de mere specielle år i landboforeningens nyere historie. For kort tid efter sidste års generalforsamling udtrådte tidligere formand Claus Clausen af bestyrelsen.

- Vi kunne ikke gøre som vi plejede. Vi skulle jo have ny formand. Vi følte os lidt på usikker grund, og vi havde det lidt, som når man en vinterdag står ved søen og kigger på isen. Hvem tør træde ud og se, om den kan bære, sagde Lars Kristensen, som erkendte at bestyrelsen på grund af en turbulent tid har været knap så synlige, som man vil komme til at opleve i år.

Og det at skulle finde sig selv på ny har i den grad givet bestyrelsen et boost.

- Vi var i den proces nød til at være fuldstændig ærlige overfor hinanden. Det har gjort, at vi har lært hinanden meget bedre at kende og er blevet et team. Vi er blevet endnu bedre til at stå sammen så vi kan flytte noget i fællesskab, sagde bestyrelsesmedlem Malene Sevelsted, som sammen med formaden og øvrige medlemmer af bestyrelsen aflagde bestyrelsens beretning.

Ingen fusionstanker

Blandt de godt 120 medlemmer, som var mødt op til Landboforeningen Limfjords generalforsamling, var der opbakning til at fremtiden for deres rådgivningscenter, Landbo Limfjord, ikke er fusion, men derimod fortsat at satse på det lokale.

Baggrunden er, at der på landsmøder for folkevalgte i L&F i 2018 blev diskuteret fremtidens rådgivning. En arbejdsgruppe blev nedsat, og i april sidste år kom de med deres anbefalinger til fremtidens rådgivning.

- Vi mente rapporten havde en ensidig vinkel og ikke levnede meget plads i fremtiden for den type rådgivning, vi hver især står for. For selvom vi havde været en del af de forberedende drøftelser omkring fremtidens rådgivning, kunne vi ikke helt genkende konklusionen, sagde Lars Kristensen, formand for Landboforeningen Limfjord, som sammen med fem naboforeninger udarbejde en rapport med deres syn på fremtidens rådgivning.

Samarbejdet mellem de seks foreninger har ikke bare medført en diskussion omkring fremtidens rådgivning, men har været starten til et samarbejde omkring politiske emner.

- Vi mødes i hvert kvartal og drøfter politiske og rådgivningsrelaterede emner. Så det, der egentlig blev startet på grund af en fælles frustration, er blevet til et frugtbart samarbejde mellem seks foreninger, fortalte Lars Kristensen, med opbakning fra salen.