Svineproducent i Chile: Krav om certificering af dyrevelfærd

- Vi er særlig stolte af, at arbejdet med at indarbejde dyrevelfærdsprocedurerne i den daglige drift er foregået under corona-nedlukningen og dermed har været ekstra vanskelige at gennemføre, fortæller svinebrugsleder Cristian Catalan.

Med 24 nye og topmoderne svinestalde er den seneste af foreløbig fem svinefarme i produktionsselskabet Agricola Coexca i Chile taget i brug. De 14 meter høje ventilationsskorstene ved gavlene er for at forebygge lugtgener og emission til omkringboende. Fotos: Agricola Coexca Agricola Coexca producerer omkring 100.000 slagtesvin årligt. Stort set alle  husdyrhold i Chile har egen fodermølle - her er Agricola Coexcas nybyggede fodermølle. Der er omkring 170 ansatte på de fem svinefarme, hvoraf 40 er kvinder. Coexca blev oprettet i 2014 som et svineproduktionsselskab af en række mellemstore svineproducenter i Chile. Målet er at komme op på 16.000 søer i 2026. Der er i alt fem store svinefarme til Agricola Coexca - her een af de ældre.

Midt i Chile ligger landbrugsselskabet Agricola Coexca dannet af flere mellemstore svineproducenter.

- Vi besluttede i 2014 at gå sammen i et produktionsselskab, fortæller Cristian Catalan torsdag på et webinar for Danish Farmers Abroad. Han er den daglige svinebrugsleder i selskabet.

I dag er selskabets produktion fordelt på fem større svinefarme, som tilsammen producerer knap 100.000 slagtesvin fra cirka 7.200 søer.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også