Landbrugsfaglig studietur: Kom med til Japan i oktober-november

Bare at bo og spise i Tokyo med sine 37 millioner indbyggere er en kæmpe oplevelse i sig selv. Men ellers er det japansk landbrug og afsætning af danske landbrugsprodukter, der er i fokus på den kommende studietur, som har sidste tilmelding 11. juli.

Det spændende program for den kommende landbrugsfaglige studietur til Japan er klar igen og på plads også fra de japanske værters side.

Japanturen har været programsat de seneste to år, men corona har spændt ben for gennemførelsen.

Nu er der grønt lys og snart vil bukkende værter hilse på en gruppe danske landmænd.

Japanske landmænd

Japan er ikke et helt almindeligt rejsemål for danske landmænd. Men især dansk svinekød i stor stil og mejeriprodukter er lovpriste produkter hos de 124 millioner japanske forbrugere.

På studieturen fra den 23. oktober til 2. november i år vil der blive set på japansk landbrug og japansk kultur, som både er meget traditionel og meget nytænkende.

På det tidspunkt er det efterår i Japan, men forvent højere temperaturer end i Danmark - nemlig fra 19 til 23 grader i dagtimerne.

Formålet med studieturen er at få en direkte kontakt til de japanske landmandskolleger, opleve deres hverdag, udfordringer og få et indtryk af landbrugets vilkår i det velhavende land.

Men bare at bo og spise i Tokyo med sine 37 millioner indbyggere er en kæmpe oplevelse i sig selv.

At komme ud i de japanske landområder er ofte en endnu bedre oplevelse end storbyerne. Derude er der store markområder, som står spejlblanke i vanddækkede rismarker. Og man overraskes over den høje standard, som der generelt er på de japanske landbrug.

Afsætning af dansk eksport

Ud over en hel del besøg på landbrug bliver der tid til et interessant besøg på Toyota-bilfabrikken, togrejse med hurtigtoget Shinkansen, møde med vores folk på den danske ambassade i Tokyo og med Danish Crowns repræsentant. De vil gennemgå afsætningen af danske landbrugsprodukter med en vurdering af det japanske marked de kommende år.

Rejseleder på studieturen er journalist på Effektivt Landbrug, Jørgen P. Jensen, der skriver de fleste Global Farming-artikler. Han har flere gange været rejseleder i Japan og oversætter ved besøgene fra engelsk til dansk – så alle kan være med.

Prisen for at deltage er kr. 26.750 i delt dobbeltværelse.

Hvis du ønsker yderligere oplysninger eller tilmelding kontakt gerne Niels Damsgaard Hansen fra rejsebureauet rejsogoplev ved at skrive til e-mail: niels@rejsogoplev.dk eller ring til ham på 51 41 71 58. Seneste tilmelding til Japanturen er 11. juli.

.

 

Læs også