Vikingernes kvæg bruges stadig i Normandiet

Oste fra Normandiet er verdensberømte, og derfor er mælkeproduktion fra den lokale race og holstein-køer en yderst vigtig del af landbrugsproduktionen i den del af Frankrig.

Kvierne græsser mellem bygningerne – her flest holstein, men også nogle Normande. Forstander Amédée Hardy til venstre og daglig leder af kvægbruget, Aurore Front, til højre. Et kig ind i den åbne løsdriftsstald, hvor der både er Normande- og holstein-køer. Der fodres med fuldfoder, som også indeholder røde, rå kartofler. Fodertid. Læsning af grovfoder i fuldfodervognen sker med denne teleskoplæsser.

Lucernepiller er også et foderemne, der bruges – her i en halmrig blanding til kvieopdrættet. De lidt større kalve går i fælles kalvehytter. Agrovis personale studerer kvaliteten af ensilagen.

Vi kender alle navnet Camembert.

Men det er nok kun de mere frankofile, der kender navnene Pont-Lévêque og Livarot.

Fælles for dem er, at det er oste fra Normandiet i Frankrig. Det var her, vikinger fra Danmark og Norge huserede fra midt i 800-tallet og et par hundrede år frem.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også