Bedste mælkeproducent i verdens farligste land

Til pasning af sine 180 malkekøer har José Roberto ikke mindre end 20 ansatte. Men nationalt topper han også i ydelse med godt 20 kg mælk i snit pr. ko dagligt.

Farmen ligger en times kørsel uden for hovedstaden, San Salvador, og består af et helt åbent staldanlæg og en stor kaffeplantage. Den tropiske varme med op til 40 grader celcius er den største udfordring for køerne, som i dagtimerne opholder sig under de store ventilatorer og den konstante overbrusning af vand. José Roberto har 50 ansatte medarbejdere, heraf 20 ansatte hos malkekøerne – i denne åbne og enkle malkestald. Daglønnen er 60 kroner til en landarbejder, fortæller han. Køerne sprøjtes minimum hver anden uge mod kvægfluer. Græs og grovfoderafgrøderne majs og sorghum vokser året rundt. Da der er rigeligt med vand til rådighed, vandes de fleste marker regelmæssigt. Her opsættes vandingsanlægget. Farmens kalvehytter og græsmarker set under rundkørslen på farmen. Overalt er der grønt og frodigt.

Ingen tvivl om at José Roberto Castillo er stolt af sine køer.

Han er blandt andet uddannet på kvægfarme i Canada, og har gennem mange år ligget i toppen af listen over de højstydende besætninger i El Salvador.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også