Ser nye muligheder i markeder uden for EU

GMO-frie landbrugsprodukter til Østen og lagring af CO2 ser Adam Driver som nogle af de nye forretningsmuligheder for engelske landmænd efter Brexit. Men lige nu er der alt for meget regn til at så vintersæd den største udfordring.

I tirsdags så Adam Drivers vinterraps således ud. Rapsen er sået direkte den 5. august i blanding med alsikke-kløver til opsamling af kvælstof og sammen med boghvede, der skal samle fosfor og virke afskrækkende på rapsjordlopper. – Flere naboer har prøvet dette med gode resultater, fortæller Adam Driver. Adam Driver ser sig som en innovativ og nytænkende planteavler. Han har været på studietur i Danmark for at se på conservation agriculture – blandt andet besøgt landmand og planterådgiver Søren Ilsøe ved Slagelse. Egentlig skulle Adam Driver i tirsdags have sået vinterhvede. - Men vi har fået usædvanlig meget regn de seneste uger og markerne sejler. Vi er mindst to uger bagud med såning, fortæller han.

Kun de innovative og effektive engelske landmænd med lave omkostninger vil overleve de kommende barske års omstilling.

Det er Adam Drivers faste overbevisning om virkningen af Brexit.

- Vi er for eksempel gået helt over til at dyrke vores 1.200 hektar med conservation agriculture, som indeholder minimal jordbehandling og hjælper til at styrke jordens biodiversitet og opbygning af kulstof.

- Det, tror vi, kan blive et kvalitetsmærke i vores afs&aeli

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også