Fra landmand til driftsmedarbejder på foderstoffen

Carsten Gregers Christensens liv i stalden hos malkekøerne er i dag skiftet ud med en hverdag på DLG’s drift i Aars i Nordjylland. Efter salg af bedriften greb han muligheden for at bringe sine landmandsfaglige kompetencer i spil hos DLG i stedet. Det ser DLG’s HR-udviklingschef store fordele i.

Den 1. juli trak Carsten Gregers Christensen, der tidligere har været selvstændig landmand, i arbejdstøjet hos DLG i Aars, hvor han er ansat som driftsmedarbejder.

Da han stoppede som landmand, ville Carsten gerne bevare tilknytningen til landbrugserhvervet, og derfor skyndte han sig at slå til, da han så stillingsannoncen hos DLG. Og der gik ikke længe, så var jobbet hans.

- Jeg er rigtig glad for mit job og føler mig heldig fortsat at have et arbejde med en stærk tilknytning til landbruget, da det jo er det, jeg allerhelst vil. Jeg lærer nyt hver dag og vokser med opgaverne og ansvaret. Som tidligere DLG-kunde er det spændende nu at være med på den anden side og blive klogere på, hvordan processerne foregår. Det giver mig en større forståelse for, hvorfor DLG gør, som de gør, siger Carsten.

Fordel med landmandskendskab

Selvom kendskabet til landbrugserhvervet er stort, er hverdagen anderledes nu end fra tiden som landmand. Arbejdstiderne er blevet mere faste, men med Carstens store kendskab til landbruget ved han, at der, afhængigt af årstiden, er travle perioder. 

Og netop forståelsen for landmandens hverdag og accepten af, at nogle perioder kræver en ekstra indsats, er en vigtig faktor i rekrutteringsprocessen af driftsmedarbejdere til DLG’s lokationer.

Det fortæller Heidi Bang Rasmussen, der som chef for HR-udvikling i DLG blandt andet arbejder med rekruttering.

- Ude i driften har vi brug for medarbejdere af en helt bestemt kaliber. Arbejdsopgaverne kræver mere afhængigt af årstiden. Derfor har vi i rekrutteringen til disse stillinger ekstra fokus på, om kandidaterne har forståelse for landmandens årscyklus. At få medarbejdere ind, som har et indgående kendskab til landbruget, er bestemt en gevinst for os. Når man forstår landmandens hverdag, så ved man, at for eksempel høstsæsonen er en stor opgave, som man skal løfte i fællesskab.

Mange medarbejdere hos DLG har en tilknytning til landbrugserhvervet på den ene eller den anden måde. Men selvom kandidater har landbrugskendskab, udelukker det ikke nødvendigheden af, at de også skal besidde de rette kvalifikationer.

- Alle kandidater kommer igennem en struktureret og nøje tilrettelagt rekrutteringsproces, så vi er sikre på at ansætte efter rette kvalifikationer, således at nye medarbejdere også skaber værdi for DLG, afslutter Heidi. 

teba

Læs også