bannerPos

Udsigt til rekordpriser på smågrise

Foto: Colourbox

Redaktionen

04-06-2019 13:42
Puljenoteringen lander på 500 kroner i gennemsnit i årets tredje kvartal, vurderer Danske Svineproducenter i en ny prognose for smågrisenoteringerne. 2020 tegner endnu bedre.

I en ny prognose for smågrisepriserne hæver Danske Svineproducenter puljenoteringen (SPF region 2/3, ½ PRRS positiv og ½ PRRS negativ) med 70 kroner til 447,75 kroner for hele året. 

Samtidig stiger Nord-West-noteringen med 72 kroner i forhold til seneste prognose i marts måned. Det bringer forventningen til Nord-West-noteringen (omregnet til 30 kg) op på 446,72 kroner i gennemsnit for hele 2019. 

Med til at trække noteringen i vejret er Danske Svineproducenters forventning om en ekstra tilvækst i puljenoteringen på 104 kroner i tredje kvartal i forhold til seneste prognose. I givet fald lander puljenoteringen på 500 kroner som et gennemsnit for hele kvartalet, mens Nord-West-noteringen med 499 kroner lægger sig helt tæt op ad.

Høje svinepriser

Baggrunden for stigningerne er, at der er intet, der tyder på, at det markant højere svineprisniveau, vi ser i øjeblikket, vil ændre sig i den nærmeste fremtid, forklarer Danske Svineproducenter i en kommentar til prognosen.

Alene den kinesiske efterspørgsel ventes at stige med cirka 2 millioner tons svinekød, forventer det amerikanske landbrugsministerium USDA ifølge kommentaren. Dertil kommer ekstra efterspørgsel fra andre lande, der er ramt af afrikansk svinepest. 

- Vi regner med, at afrikansk svinepest vil slå fuldstændigt igennem i tredje og fjerde kvartal. Afhængigt af vejret i Europa og de dermed forbundne grillaktiviteter kan den ledende tyske slagtesvinenotering stige til 2,00-2,10 euro i løbet af sommeren, skriver Danske Svineproducenter i kommentaren.

- På grund af den gode efterspørgsel på kødmarkedet burde den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal være moderat. Det afgørende spørgsmål er, hvor stor den kinesiske efterspørgsel vil blive, tilføjer Danske Svineproducenter.

Himmelflugt 

Senest i første kvartal 2020 forventes et nyt sæsonmæssigt opsving. Det vil ifølge prognosen – som er meget usikker, understreges det – sende puljenoteringen op på 530 i gennemsnit i andet kvartal 2020, mens Nord-West-noteringen vil stige til 522 kroner omregnet til 30 kg-grise.

Se Danske Svineproducenters nye prognose og markedskommentar på www.danskesvineproducenter.dk.

Seges’ prognose for den beregnede notering kommer i næste uge.

 

 

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next