bannerPos

Udsigt til rekordpriser på smågrise

Foto: Colourbox

Redaktionen

04-06-2019 13:42
Puljenoteringen lander på 500 kroner i gennemsnit i årets tredje kvartal, vurderer Danske Svineproducenter i en ny prognose for smågrisenoteringerne. 2020 tegner endnu bedre.

I en ny prognose for smågrisepriserne hæver Danske Svineproducenter puljenoteringen (SPF region 2/3, ½ PRRS positiv og ½ PRRS negativ) med 70 kroner til 447,75 kroner for hele året. 

Samtidig stiger Nord-West-noteringen med 72 kroner i forhold til seneste prognose i marts måned. Det bringer forventningen til Nord-West-noteringen (omregnet til 30 kg) op på 446,72 kroner i gennemsnit for hele 2019. 

Med til at trække noteringen i vejret er Danske Svineproducenters forventning om en ekstra tilvækst i puljenoteringen på 104 kroner i tredje kvartal i forhold til seneste prognose. I givet fald lander puljenoteringen på 500 kroner som et gennemsnit for hele kvartalet, mens Nord-West-noteringen med 499 kroner lægger sig helt tæt op ad.

Høje svinepriser

Baggrunden for stigningerne er, at der er intet, der tyder på, at det markant højere svineprisniveau, vi ser i øjeblikket, vil ændre sig i den nærmeste fremtid, forklarer Danske Svineproducenter i en kommentar til prognosen.

Alene den kinesiske efterspørgsel ventes at stige med cirka 2 millioner tons svinekød, forventer det amerikanske landbrugsministerium USDA ifølge kommentaren. Dertil kommer ekstra efterspørgsel fra andre lande, der er ramt af afrikansk svinepest. 

- Vi regner med, at afrikansk svinepest vil slå fuldstændigt igennem i tredje og fjerde kvartal. Afhængigt af vejret i Europa og de dermed forbundne grillaktiviteter kan den ledende tyske slagtesvinenotering stige til 2,00-2,10 euro i løbet af sommeren, skriver Danske Svineproducenter i kommentaren.

- På grund af den gode efterspørgsel på kødmarkedet burde den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal være moderat. Det afgørende spørgsmål er, hvor stor den kinesiske efterspørgsel vil blive, tilføjer Danske Svineproducenter.

Himmelflugt 

Senest i første kvartal 2020 forventes et nyt sæsonmæssigt opsving. Det vil ifølge prognosen – som er meget usikker, understreges det – sende puljenoteringen op på 530 i gennemsnit i andet kvartal 2020, mens Nord-West-noteringen vil stige til 522 kroner omregnet til 30 kg-grise.

Se Danske Svineproducenters nye prognose og markedskommentar på www.danskesvineproducenter.dk.

Seges’ prognose for den beregnede notering kommer i næste uge.

 

 

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next