bannerPos

Udsigt til rekordpriser på smågrise

Foto: Colourbox
04-06-2019 13:42

Puljenoteringen lander på 500 kroner i gennemsnit i årets tredje kvartal, vurderer Danske Svineproducenter i en ny prognose for smågrisenoteringerne. 2020 tegner endnu bedre.

I en ny prognose for smågrisepriserne hæver Danske Svineproducenter puljenoteringen (SPF region 2/3, ½ PRRS positiv og ½ PRRS negativ) med 70 kroner til 447,75 kroner for hele året. 

Samtidig stiger Nord-West-noteringen med 72 kroner i forhold til seneste prognose i marts måned. Det bringer forventningen til Nord-West-noteringen (omregnet til 30 kg) op på 446,72 kroner i gennemsnit for hele 2019. 

Med til at trække noteringen i vejret er Danske Svineproducenters forventning om en ekstra tilvækst i puljenoteringen på 104 kroner i tredje kvartal i forhold til seneste prognose. I givet fald lander puljenoteringen på 500 kroner som et gennemsnit for hele kvartalet, mens Nord-West-noteringen med 499 kroner lægger sig helt tæt op ad.

Høje svinepriser

Baggrunden for stigningerne er, at der er intet, der tyder på, at det markant højere svineprisniveau, vi ser i øjeblikket, vil ændre sig i den nærmeste fremtid, forklarer Danske Svineproducenter i en kommentar til prognosen.

Alene den kinesiske efterspørgsel ventes at stige med cirka 2 millioner tons svinekød, forventer det amerikanske landbrugsministerium USDA ifølge kommentaren. Dertil kommer ekstra efterspørgsel fra andre lande, der er ramt af afrikansk svinepest. 

- Vi regner med, at afrikansk svinepest vil slå fuldstændigt igennem i tredje og fjerde kvartal. Afhængigt af vejret i Europa og de dermed forbundne grillaktiviteter kan den ledende tyske slagtesvinenotering stige til 2,00-2,10 euro i løbet af sommeren, skriver Danske Svineproducenter i kommentaren.

- På grund af den gode efterspørgsel på kødmarkedet burde den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal være moderat. Det afgørende spørgsmål er, hvor stor den kinesiske efterspørgsel vil blive, tilføjer Danske Svineproducenter.

Himmelflugt 

Senest i første kvartal 2020 forventes et nyt sæsonmæssigt opsving. Det vil ifølge prognosen – som er meget usikker, understreges det – sende puljenoteringen op på 530 i gennemsnit i andet kvartal 2020, mens Nord-West-noteringen vil stige til 522 kroner omregnet til 30 kg-grise.

Se Danske Svineproducenters nye prognose og markedskommentar på www.danskesvineproducenter.dk.

Seges’ prognose for den beregnede notering kommer i næste uge.

 

 

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next