bannerPos

Udsigt til rekordpriser på smågrise

Foto: Colourbox

Redaktionen

04-06-2019 13:42
Puljenoteringen lander på 500 kroner i gennemsnit i årets tredje kvartal, vurderer Danske Svineproducenter i en ny prognose for smågrisenoteringerne. 2020 tegner endnu bedre.

I en ny prognose for smågrisepriserne hæver Danske Svineproducenter puljenoteringen (SPF region 2/3, ½ PRRS positiv og ½ PRRS negativ) med 70 kroner til 447,75 kroner for hele året. 

Samtidig stiger Nord-West-noteringen med 72 kroner i forhold til seneste prognose i marts måned. Det bringer forventningen til Nord-West-noteringen (omregnet til 30 kg) op på 446,72 kroner i gennemsnit for hele 2019. 

Med til at trække noteringen i vejret er Danske Svineproducenters forventning om en ekstra tilvækst i puljenoteringen på 104 kroner i tredje kvartal i forhold til seneste prognose. I givet fald lander puljenoteringen på 500 kroner som et gennemsnit for hele kvartalet, mens Nord-West-noteringen med 499 kroner lægger sig helt tæt op ad.

Høje svinepriser

Baggrunden for stigningerne er, at der er intet, der tyder på, at det markant højere svineprisniveau, vi ser i øjeblikket, vil ændre sig i den nærmeste fremtid, forklarer Danske Svineproducenter i en kommentar til prognosen.

Alene den kinesiske efterspørgsel ventes at stige med cirka 2 millioner tons svinekød, forventer det amerikanske landbrugsministerium USDA ifølge kommentaren. Dertil kommer ekstra efterspørgsel fra andre lande, der er ramt af afrikansk svinepest. 

- Vi regner med, at afrikansk svinepest vil slå fuldstændigt igennem i tredje og fjerde kvartal. Afhængigt af vejret i Europa og de dermed forbundne grillaktiviteter kan den ledende tyske slagtesvinenotering stige til 2,00-2,10 euro i løbet af sommeren, skriver Danske Svineproducenter i kommentaren.

- På grund af den gode efterspørgsel på kødmarkedet burde den sæsonmæssige nedtur i tredje og fjerde kvartal være moderat. Det afgørende spørgsmål er, hvor stor den kinesiske efterspørgsel vil blive, tilføjer Danske Svineproducenter.

Himmelflugt 

Senest i første kvartal 2020 forventes et nyt sæsonmæssigt opsving. Det vil ifølge prognosen – som er meget usikker, understreges det – sende puljenoteringen op på 530 i gennemsnit i andet kvartal 2020, mens Nord-West-noteringen vil stige til 522 kroner omregnet til 30 kg-grise.

Se Danske Svineproducenters nye prognose og markedskommentar på www.danskesvineproducenter.dk.

Seges’ prognose for den beregnede notering kommer i næste uge.

 

 

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next