WWF klager over vildsvinehegn

Efter flere rådyr er blevet kvæstet af vildsvinehegnet, klager Verdensnaturfonden WWF nu til Bern-konventionen, som beskytter vilde dyr.

Det cirka 70 kilometer lange vildsvinehegn ved grænsen til Tyskland skal efter planen stå færdigt i november, men det kan nu blive bremset.

WWF kræver en videnskabelig undersøgelse af hegnets påvirkning af vilde dyr i området, og organisationen har derfor klaget til Bern-konventionen, der beskytter vilde dyr og deres levesteder. Det skriver dr.dk.

- Vi vil ikke gå ikke ind i debatten igen, om hvorvidt hegnet virker mod svinepest. Vores fokus er alene at sikre, at hegnet ikke skader andre arter. Vil man ikke fjerne hegnet, så må man gøre noget andet for at beskytte arterne på andre måder, siger Thor Hjarsen, seniorbiolog ved WWF, til dr.dk.

Ifølge Ellen Margrethe Basse, der er professor i miljøret ved Aarhus Universitet, er det aldrig blevet dokumenteret, at hegnet ikke medfører skade for forskellige vilde arter – endda i et særligt beskyttet Natura 2000-område, siger hun til dr.dk.

Læs også