VKST satser på tværfagligheden

Der en høj forventning om, at landbruget leverer på klimadagsordenen, og VKST har valgt at uddanne hele syv forskellige rådgivere som klima- og bæredygtighedsrådgivere.

VKST kunne for nylig ønske stort tillykke til hele syv af virksomhedens rådgivere, der på tværs af driftsgrene og fokusområder alle har uddannet sig som klima- og bæredygtighedsrådgivere.

- Klima kan ikke kun afgrænses til en specifik driftsgren. Klima og bæredygtighed gælder hele vejen rundt om landbruget og virksomheden. Det er både de store og de små ting i hverdagen. Derfor har vi også valgt at få uddannet rådgivere fra flere forskellige driftsgrene, siger Marlene Sparre Ibsen, der er vicedirektør i VKST.

De syv nye klima- og bæredygtighedsrådgivere i VKST dækker både konventionel og økologisk planteavl, husdyrproduktion og ledelse- og virksomhedsudvikling.

Fra planteavl til økonomi

Økonomi og virksomhedsrådgiver Kasper Juhl Klausen er en af de syv nyuddannede, og han er stolt over at være en del af det nye tværfaglige team.

- Der er en ydmyghed over samarbejdet mellem os. Og man føler sig ydmyg over at høre refleksionerne fra andre fagområder end ens egen, siger Kasper Juhl Klausen og uddyber:

- Og det er essensen af at arbejde med noget på tværs, som ESG og klima jo er. Man kan ikke bare ansætte en klimakonsulent og regne med, at den person kan favne alle kundetyper uanset driftsgren. På den her måde kommer vi hele vejen rundt om den enkelte landmand og får alle synspunkter med. Det er det, vi kan, og det er det, vi er stærke i.

Eksamen med fælles klimaplan

Afdelingsleder og planteavlsrådgiver fra VKST, Peter Balslev, var med i Billund, da de syv rådgivere skulle fremlægge deres eksamen.

De syv rådgivere havde alle fået stillet den samme case til rådighed, som tog udgangspunkt i virkeligheden, hvor de skulle udarbejde en fælles klimaplan for denne landmand.

De havde 24 timer og skulle fremlægge deres klimaplan foran blandt andre eksaminator fra Seges Innovation, repræsentanter fra den finansielle sektor og formand for sektorbestyrelsen fra L&F Gris.

- Det var meget specielt at overvære deres eksamen. De stod skulder ved skulder og bød ind med hvert deres rådgivningsområde på en samlet måde. Det var en flot eksamen, hvor man virkelig så tværfagligheden fungere på højeste niveau, fortæller Peter Balslev.

- Klima kan for nogen være et fluffy fænomen, men det er en rejse, vi alle skal ud på, om man vil det eller ej, og jeg er så stolt af og tryg ved, at de her syv konsulenter skal hjælpe vores landmænd godt igennem.

De syv på det nye klimateam

De syv nye klima- og bæredygtighedsrådgivere fra VKST er:

• Griserådgiver Rikke Holm Espersen

• Planteavlsrådgiver Jakob Antonissen Jensen

• Økologikonsulent Marianne Tesdorpf

• Juniorkonsulent Kasper Egelund Hansen

• Økonomi- og virksomhedsrådgiver Kasper Juhl Klausen

• Planteavlsrådgiver Martin Rath Olsen

• Ledelses- og virksomhedsrådgiver Henrik Søndergaard

Læs også