bannerPos

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

- Vi glæder os til at gentage succesen, og vi er i fuld gang med forberedelserne, fortæller Henrik Kløve op til DLG VækstForum onsdag den 8. januar.
14-12-2019 07:59

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

DLG har gennem flere år holdt messen DLG VækstForum i begyndelsen af januar, og den tradition bliver også holdt i hævd i 2020, hvor Ringsted Sport Center – for andet år i træk – udgør de fysiske rammer for arrangementet, som finder sted onsdag den 8. januar.

I 2020-versionen bliver det blandt andet med klima og bæredygtighed på dagsordenen, hvor meteorolog Peter Tanev er blandt hovedtalerne på messen, der naturligvis også kommer ind på, hvordan vi fremover skaber vækst i landbruget.

CEO i DLG, Kristian Hundebøll, fortæller om at skabe vækst i andelsselskaber, og koncerndirektør Jesper Pagh holder et oplæg om klimadeklarering.

- Derudover vil man som gæst møde en bred vifte af landbrugsleverandører, som man kan få en uformel snak med om alt fra planteværn og gødning til husdyr og teknologi, siger Henrik Kløve, detaildirektør i DLG Øst og ansvarlig for arrangementet.

Faglige indlæg

Det faglige program vil blandt andet handle om klimadeklarering, klimaforandringer, vækst i andelsselskaber, planteavl og grønne råstoffer. Derudover vil programmet endnu en gang byde på faglige indlæg om både svin og kvæg.

- Vækst skabes gennem dialog, hvor idéer opstår og udvikles mellem mennesker. Det er vores forventning, at DLG VækstForum vil medvirke til at skabe en god dialog og inspirere med nye idéer, der bringer vækst lokalt, lyder det videre fra Henrik Kløve.

DLG VækstForum opstod i 2009 og er siden vokset betragteligt. I 2019 trak messedagen 500 gæster til og bød som noget nyt på indlæg om kvæg.

- Vi glæder os til at gentage succesen, og vi er i fuld gang med forberedelserne, fortæller Henrik Kløve og oplyser, at der er gratis adgang til messen i Ringsted Sport Center.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig, og der vil være let forplejning hele dagen.

jhal

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro

Semler Agro får ny afdelingsleder på sjællandsk hovedcenter

Danmarks største maskinhandel, Semler Agro, har fundet sin nye afdelingsleder i filialen i Næstved. Ny mand i spidsen i Næstved er 45-årige Jesper Ulrik Skallergård, der kommer med mere end 11 års ledelseserfaring fra N.C. Nielsen A/S.

Farven er skiftet fra gul til rød

Egentlig har det ikke så meget at betyde, om den hedder New Holland eller Case. Det primære i valget af anden mejetærsker har været at holde fast i den velkendte service, lyder det fra Poul Martin Mortensen og sønnen Palle Mortensen, der mistede deres mejetærsker til flammerne sidste lørdag.

Mejetærskeren udbrændte på få minutter

Der gik omkring et minut, fra Palle Mortensen opdagede, at der kom hvid røg op af den mejetærsker, hans far og søn sad i, til røgen havde udviklet sig til flammer. Heldigvis kom ingen noget til.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvordan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskat-ningen og momsen?
Side 1 af 1892 (37837 artikler)Prev1234567189018911892Next