Bluetongue: Antal mistanker tæt på fordoblet

Siden i går er der ikke konstateret flere udbrud af bluetongue, men antallet af besætninger under mistanke næsten er fordoblet og ligger nu på 23.

Danmarkskort med oversigt over besætninger, hvor der er konstateret smitte eller mistanke om smitte med bluetongue. Opdateret onsdag den 28. august. Blå prik: Mistanke om smitte. Lyserød prik: Smittet besætning. Kilde: Fødevarestyrelsen

Antal smittede besætninger med bluetongue er fortsat på 24, mens der er 23 besætninger under mistanke mod 12 i går. Det fremgår af Fødevarestyrelsens seneste opgørelse fra den 28. august.

Tønder Kommune er klart en højdespringer med hele otte tilfælde af bluetongue og otte mistanker. De smittede besætninger i Tønder Kommune fordeler sig på to kviehoteller, en malkekvægsbesætning og fem fårebesætninger.

I Esbjerg Kommune er der seks tilfælde og tre mistanker. De ramte er her henholdsvis fårebesætninger, kødkvægsbesætnnger og en enkelt malkekvægsbesætning.

Endnu er der ikke konstateret bluetongue i Nordjylland, Fyn og Sjælland, men der er mistanke om smitte på de to sidstnævnte.

Læs mere om Bluetongue

Bluetongue er konstateret i en række fåre- og kvægbesætninger i Danmark. Her kan du holde dig opdateret om dyresygdommen.

Læs mere her

Læs også